Gabriella Eliason lyckades med sin målsättning under den första dagen av VSM, som i år arrangeras i Gävle på Gunder Hägg stadion. Målsättningen var medalj och Gabriella fick ett brons och ett årsbästa på 5000m med sig hem.
Gabriella blev den enda Startlöparen på årets VSM, då Charlotte Nilsson fick kasta in handduken p g a förkylning. Gabriella fick till ett mycket bra lopp och hade bra hjälp av andra tjejer i det blåsiga vädret i Gävle. Gabriella startade på ett 89 sekunders varv, men höll sig sedan på jämna 92-94 sekunder. Med en fin spurt lyckades hon pressa sitt årsbästa till 19.14.45. Grattis! Segrare blev Anna Lindh, Rånäs 4H med 18.30.54.
Under fredagskvällen blev det flera mycket fina resultat på VSM. Ett svenskt rekord av Spårvägens Mattias Sunneborn i M40-klassen på 100 meter med 10.99 s. Och visst imponerar tiden 16.25 s av segraren i M80-klassen på 100 m!! VSM är en härlig tävling med en blandning av unga 35-åringar som nästan inte avslutat sina elitkarriärer till äldre veteraner som fortfarande har glädjen i att tävla med likasinnade.
 
Resultat

 
Bilder: