Sol och en tryckande värme mötte löparna då Dalenrundan i Brevens bruk inledde tävlandet efter sommaruppehållet. Cirka 6 km på bitvis små och svårsprungna stigar, som i år fick två Startare på fall.
Först ut var de yngre klasserna. Hugo Öhrn sprang in på en 4:e plats i yngsta klassen med 4.58 på den kilometerlånga sträckan. Storebror Filip var först bland de äldre med 15.14 på 3 km. Drygt 70-talet löpare sprang sedan den längre sträckan.
Johan Ingjald som hela sommaren haft problem med ett knä led i värmen och fick inte riktigt löpningen att flyta. Ett fall gjorde inte saken bättre. Johan kämpade dock på och kom i mål på 23.59 och det räckte till en 15:e plats. Jonas Öhrn är inte heller någon vän av löpning i värme. Han orkade bra halva loppet, men kände sedan att farten sjönk. Han fick tiden 25.13. Leif Andersson hade 26.53, då han sprang loppet för första gången. Snabbast var Robert Toss från IK Akele med 20.21.
Rose Marie Enmalm ramlade även hon. Ett sår på benet, men även ett hårt slag mot en axel gjorde att hon resten av loppet fick springa med armen fixerad framför magen. Hon klarade dock att komma i mål på 29.30. Mikaela Kemppi, Örebro AIK, vann på fina 22.57 före Akeles Karin Elf, 24.36. Karin tävlade och tränade med IF Start i början av 2000-talet och det var roligt att se henne tävlandes igen.
Efter loppet svalkade löparna av sig med ett bad i det varma vattnet och lagom till att löparna kom upp, så kom regnet.