Fellingsbroloppet är 12 km långt och löps på en 4km-varvsbana. Underlaget är omväxlande asfalt, gräs och lite terrängspår och är fri från större backar. 47 löpare kom till start på 12 km-distansen.

Johan Ingjald sprang i mål på en 5:e plats och sprang på sin snabbaste tid i Fellingsbro, 45.18. Johan Östman hade 50.39 och en 14:e plats medan Roland Eriksson, med en mara i benen hade 52.23. Hällefors LK´s Simon Sveder vann med 41.56.

Edita Martuseviciute har kommit igång sent med tävlandet denna säsong, men idag fick hon till ett fint lopp som räckte till en 2:a plats. Tiden 48.48 var till och med 2 sekunder snabbare än förra året, så Edita´s form är i antågande. Två andra tjejer som är i bra form är Maria Eriksson och Anna Pettersson . Deras lopp på Nationaldagen gav 3:e respektive 4:e plats, trots att Maria i förväg bara skulle ta tävlingen som ett hårdare träningspass. Tiderna blev 51.13 och 51.59. Anna har aldrig sprungit så snabbt som hon gör just nu. Härligt! Marie Dasler kom in på en 5:e plats med 54.44. Anna Richardsson fick 59.38 och Anna Nilsson hade 61.22, som förmodligen gav ett personligt rekord vid 10-km passeringen. Erika Lech, Örebro AIK vann med 47.12.

Ludvig Nilsson sprang 2 km-loppet och kom 11:a med 13.38.