Den 7:e upplagan av Fröviloppet genomfördes under lördagen i ett soligt och varmt väder. Det var cikra 24 grader och det var många löpare som fick det riktigt svettigt på den 10 km långa banan som inte är lättlöpt.

Först ut på förmiddagen var barnen och ungdomarna. I P11-klassen vann Hugo Öhrn den 1.5 km långa terrängslingan på 6.34. Elias Andersson kom 2:a med 6.40 och Ludvig Nilsson kom 7:a med 10.49. Natalie Öberg kom 2:a i F13 med 16.41 på den kuperade 3 km-banan, vilket är 1.5 minut snabbare än förra året. Bra jobbat! Simon Nilsson sprang i P15 och även han sprang 3km. Tiden blev 18.16 och det räckte till en 4:e plats.

Maria Eriksson fick till ett bra lopp i damklassen, trots känning i höften före start som gjorde att hon inte kunde trycka på maximalt i steget. Tiden stannade på 43.06. Anna Pettersson tog ut sig rejält och blev länge liggande efter målgången. Anna kom på 3:e plats med 44.44, men låg länge på ett tempo under 44 minuter. Anna Richardsson var en glad pristagare då hennes 51.25 räckte till en 8:e plats. Detta gällde även Anna Nilsson som kom placeringen bakom med 52.21. Catharina Wahlstedt kom i mål på 1.01.43, inkl. ett fall, som tack och lov bara resulterade i några rejäla sår. Mikaela Kemppi, Örebro AIK vann med 38.10.

Johan Ingjald var inte helt frisk från sin förkylning, så han gjorde inget maxlopp. Det räckte ändå till en 8:e plats med 41.25. Pierre Hänninen kom in på 48.17. Att 15-årige Filip Öhrn tidigare bara sprungit ett 10 km-lopp märktes inte mycket av, då han lade upp sitt lopp på ett rutinerat och bra sätt. Efter en bra öppning i 5-minutersfart och en sänkning av tempot de närmaste kilometrarna ner mot 5 km-markeringen, ökade han tempot och gjorde ytterligare en ökning då han kom in i skogen med 1.5 km kvar. Filip gillar skogslöpning, orienterare som han är, för här fick han ordentlig fart på benen och sprang i mål på nya personbästat 48.58. Mats Stenmarck och Sven Nilsson låg länge före Filip, men fick se sig omsprungna i skogen och kom in på 50.11 respektive 50.28. Mattias Nilsson hade före loppet en plan på ett springa 4-5 km och sedan ta en gångpaus p g a känningar i ett knä. Detta gjorde han också och kom i mål på 58.05. Segrare blev Erik Anfält, Örebro AIK på nya banrekordet 33.23.