Fröviloppet, 10 km, är ett mycket varierande lopp med terrängspår, grus och asfalt i skogs-, park- och stadsmiljö. Kraftigt regn under förmiddagen gjorde terrängspåret som både inleder och avslutar Fröviloppet till ett mycket svårsprunget parti.
Trots väderleksrapporter om regn så lyckades löparna i Fröviloppet ännu en gång undvika att bli blöta ovanifrån. Däremot hade det regnat under förmiddagen och således var terrängspåren fyllda med lera och pölar. Precis som förra veckans lopp, Fellingsbrovarvet, så lyste den normala ”eliten” med sin frånvaro, vilket öppnade upp för lite mer okända namn i täten, speciellt i herrklassen.
 
IF Start hade 5 löpare till start men Tauno Mertala valde (ofrivilligt) att vara åskådare, så de som startade var Johan Ingjald, Daniel Pettersson, Anders Arnelind och Catharina Wahlstedt. Johan hade först planer på att ta loppet som ett tempotest och springa på i farter som kanske inte skulle hålla för dagen men i kommande lopp. Det blev dock en betydligt lugnare inledning och efter att ha tagit sig igenom terrängspåret så hade fältet splittrats upp i ungefär de grupper som höll hela vägen. Johan sprang med Örebro AIKs Erica Lech i jakt på Ola Andersson som var en bit framför fram till ungefär 6 km då de alla tre var samlade och fortsatte så in i terrängspåret med runt 1,5 km kvar. Väl inne i terrängspåret växlades placeringarna men i slutändan kom Erica Lech in i mål först av alla damer på tiden 39:26 med Johan 3 sekunder bakom på 39:29 (4:e plats), och Ola ytterligare 14 s efter (39:43). Både Daniel och Anders tyckte precis som Johan att terrängspåret på slutet var enormt tungsprunget men gjorde båda bra lopp i de förhållandena som rådde. Daniel Pettersson tog sig i mål på tiden 41:44 (11:e plats) och var allmänt lite överraskad över att banan var tuffare än han hade förväntat sig. Anders Arnelind hade lite av ett mål att åtminstone komma under 45 minuter och det gjorde han med marginal med tiden 44:21 (18:e plats). Catharina Wahlstedt tog sig med stor marginal under timmen och kom i mål på tiden 58:15 (9:e plats).
 
Först i mål bland herrarna, överlägsen med tiden 35:09, var en löpare från Kungsälv, Anders Soovik, tävlandes för Kongahälla AIK Friidrott. Snabbaste dam för dagen var alltså Örebro AIKs Erica Lech med 39:26.