Det brukar ofta vara varmt på Fröviloppet och i år var inget undantag. Det lilla regn som kom innan start gjorde inte så stor skillnad, utan löparna fick springa i värme även i år. IF Start fick en segrare i huvudklassen…

Heshlu Andemariam har sprungit många starka lopp år, men frågan är om inte gårdagens Frövilopp var det bästa av alla. Han och Wedevågs Habtom Tesfamichael drog ifrån övriga i loppet och gjorde upp om segern. Heshlu var den starkaste och var 2 sekunder före i mål. Tiden 34.49 är mycket bra på den jobbiga 10 km-banan. Grattis till segern! Johan Ingjald kom 8:a med 38.30, Jonas Janegren hade 42.49, Tauno Mertala 45.01 och glädjande var Sven Nilsson tillbaka på löparbanan och sprang på 48.08.

Bland tjejerna fick IF Start tre löpare bland de fem första. Snabbast av dessa var Anna Pettersson som kom 3:a med 43.31. 4:a kom Maria Eriksson med 43.53 och Marie Dasler 5:a med 45.22. Susanne Malmqvist hade 52.15. Mikaela Kemppi, Örebro AIK vann på 39.21.

IF Start hade en deltagare i de yngre klasserna och det var Viktor Lundberg, som sprang 600 m i klassen P7. Tiden blev 3.08.