Det är många i klubben som gillar ultra och inte mindre än 6 löpare från IF Start stod på startlinjen då den andra upplagan av Örebro Backyard Ultra genomfördes i Kvinnersta under lördag och söndag.

Tävlingsbanan är 6.7 km lång och det gäller att springa ett varv i timmen. Varje nytt varv ska påbörjas vid varje heltimme och så håller löparna på tills det bara är en löpare kvar. Det var olika upplägg av taktik från de som sprang lite snabbare till de som nästan tog på sig hela timmen per varv. Starten gick klockan 9 på lördagsmorgonen och de som höll ut längst fick springa under hela natten (med pannlampa) och även in på söndagsmorgonen. Precis som förra året kom en värmebölja in över Örebro och det var sol och 20-25 grader.

Hasse Byrén, klubbens ultraräv hade inte riktigt kroppen med sig denna gång, men fick i alla fall i hop imponerande 17 varv. Bra genomfört! Roland Eriksson och Tommy Theoren klev båda av efter 10 varv och fick en bra genomkörare inför Silverleden om bara två veckor. Maria Ekström genomförde sitt första ultralopp och klarade starka 9 varv. Mattias Nilsson gjorde både sin första mara och även ultratävling genom att springa 7 varv. Anna Nilsson gjorde 5 varv, men fortsatte sedan nästan 2 varv till för att ge stöd till Mattias. Snyggt jobbat alla! Vilka hjältar! Sist i mål var Sören Forsberg, numera Örebro AIK med banrekordet 26 varv. Inte illa!

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=383|limitstart=0|limitcount=0}