6:e upplagan av Fröviloppet genomfördes under lördagen med glädjande många Startlöpare. Mest gladde nog ändå att det var så många ungdomar, där flera tävlade i klubbens blågula färger för första gången.

Solens strålade från en blå himmel, men det blåste en frisk nordvind. Ungdomarna klarade sig undan det mesta av vinden då de sprang i skogen, medan millöparna fick känna av det kraftiga blåsten under delar av loppet.

Först ut av klubbens löpare var Meja Wernersson i F7 som kom i mål på en fin 6:e plats på den 500 m långa banan med 3.19. I P11-klassen sprang tre Startlöpare och här blev det en kamp mellan Elias Andersson och Hugo Öhrn om andra platsen. De växlade position flera gånger under loppet och hade härlig spurtduell där Hugo kom in 1 sekund före Elias och strax efter segraren. De sprang 1,5 km och hade 6.54 respektive 6.55. Albert Gustafsson fick en jobbig håll under loppet, men kämpade på fint med en snygg avslutning och blev 5:a med 8.05. Natalie Öberg sprang i F13 och fick springa den långa terrängslingan på 3 km med många jobbiga backar. Hon kom in på en stark 2:a plats med 18.14. Filip Öhrn vann P15 3 km på 14.42. Grattis till er alla för fina lopp!

10 km banan består både av den tuffa 3 km-slingan, men även asfalts- och grusvägar. Banan går ner mot campingen vid Väringen och vänder sedan uppåt med en långdragen uppförsbacke in mot centrum igen. Edita Martuseviciute har varit inne i en seg period, men kände sig bättre idag och kom in på 2:a plats. Tiden 39.49 imponerar. Maria Eriksson springer de flesta tävlingar i länet, men verkar klara av det bra. Hennes 3:e plats med 43.09 är mer än tre minuter snabbare än förra året. Strax efter kom Charlotte Nilsson med 43.23. På 5:e platsen kom Helene Nilsson, som var sugen på att tävla trots att fötterna inte riktigt tillåter löpning såsom hon vill. Helene hade tunga ben att kämpa med men klarade banan på 45.24. Placeringen efter kom Pansy Ståhl med 46.40. Catharina Wahlstedt klarade 58.21 och det är hela 1.22 min snabbare än förra året. Inte illa! Snabbast var som vanligt Örebro AIK´s Mikaela Kemppi med 37.26 och det var även banrekord.

Johan Ingjald har en skada i låret, vilken hindrar honom till både bra träning och ett bra löpsteg. Johan ger sig dock inte och klarade av loppet på exakt samma tid som förra året, 38.40 och det räckte till en 8:e plats. Johan Svensson sprang bra och fick 41.22. Jonas Öhrn hade 43.03 och strax efter kom Jonas Svensson med 43.31 och Roland Eriksson 43.48. Sven Nilsson är tillbaka på tävlingsbanan. Kul, vi har saknat dig! Sven fick 45.32. Mats Stenmarck sprang lite snabbare än förra året, 46.50. Pierre Hänninen hade 48.01 och Bo Adolfsson 48.39. Jakob Nilsson, Örebro AIK vann med 35.17.