Fjugesta IF fyller 100 år i år och det firar de genom att starta ett nytt långlopp, Fjugestaloppet: ett 5 km lopp på både gräs och grusvägar som mycket väl kan klassas som lite av ett terränglopp. Första upplagan avgjordes i onsdags, 4 juni.

Att springa tre lopp på en vecka skall väl gå, tänkte både Johan Ingjald och Maria Eriksson som hade veckan planerade med Rallarrundan på måndag, Fjugestaloppet på onsdag och Fellingsbrovarvet på lördag. De fick även sällskap av Edita Martuseviciute, som faktiskt också sprang alla tre lopp. Väderförhållandena var goda inför den första upplagan av Fjugestaloppet men det skulle visa sig bli ett tufft lopp ändå.

Johan Ingjald har i flera veckors tid dragits med en skada i höger baksida lår, som har stundvis tillåtit fina resultat ändå men också orsakat mycket smärta och haltande. Denna dag var inte Johans ben förlåtanade utan han fick redan kort efter start känna sig ”besegrad” och kunde inte hänga på täten bestående av framförallt Patrik Johansson, som Johan hade sprungit med i Rallarrundan, två dagar innan. Det blev ett tungt lopp men Johan lyckades ändå kämpa sig upp från 4:e plats till 3:e och i mål på tiden 18:19. Patrik Johansson, Östansjö SK, höll sig längst fram genom hela loppet och vann därmed första upplagan av Fjugestaloppet på tiden 17:26.

Edita Martuseviciute fick kämpa en hel del även hon, men hon tyckte det var betydligt bättre känsla än i Vårruset. Hennes insats räckte till att ta hem förstaplatsen bland damerna med tiden 19:31, 23 sekunder före tvåan Åsa Höög. Maria Eriksson har tagit stora steg framåt under året och gör även så bokstavligt talat på löpartävlingarna också. Hon fick till ett väldigt bra lopp och tog sig i mål som 3:a på 20:53, bara dryga minuten efter löpare hon förr låg betydligt längre bakom.

Resultat

Filmer

Bilder

Forum

{phocagallery view=category|categoryid=160|limitstart=0|limitcount=0}