I lördags var det så äntligen dags! Vid den sedvanliga funktionärsmiddagen skulle vi även fira att klubben fyllde 100 år den 3 mars 2019. Det var gott om folk på plats (drygt 60 personer) för att hylla de som hjälper till på alla lopp och för att fira den nyblivna 100-åringen.

Kvällen började med Conrad Granaths tipspromenad som såklart hade temat IF Start 100 år. Det var 12 kluriga frågor och deltagare i alla åldrar letade sig runt på restaurang Svalan för att försöka pricka alla rätt. Tipspromenaden rättades i samband med en presentation av IF Starts 100 år, uppdelad i klubbens historia, sektioner och slutligen profiler som varit aktiva i klubben. Samtidigt med presentationen kom de rätta svaren på tipspromenaden och även om Johan Ingjald hade flest rätt så plockade Jonas Janegren ut de fem personer som hade flest rätt för en utslagstävling. Den gick ut på att varje person fick stå/sitta/ligga på ett visst sätt och de skulle sen räkna till 60 sekunder. Den som var närmast 60 sekunder vann. Helene Nilsson var närmast en minut och vann den eftertraktade Twistpåsen. Övriga fick en kexchoklad som tröstpris.

Efter att en härlig buffé serverats (kombinerat med Per Arvidssons klurigheter vid borden) så bjöds det på kaffe och prisutdelning. Årets prestation, årets bragd, årets eldsjäl och årets händelse skulle delas ut. Årets prestation gick till Petra Hanaeus (övriga nominerade var Per Arvidsson och Marie Dasler), Årets bragd gick till Ann-Britt Eriksson (övriga nominerade var Rose Marie Enmalm och laget på terräng-SM i Umeå), Årets eldsjäl till Johan Ingjald (övriga nominerade var Annica Sjölund & Maria Engström samt Roland Eriksson). Årets händelse blev såklart att föreningen fyllde 100 år! I samband med att det annonserades så serverades tårta.

Efter tårtan tackade en del för sig men några var kvar när bonuspriset Årets satsning tilldelades Roland Eriksson för sin korta men framgångsrika karriär som kortdistanslöpare. Därefter följde en femkamp med pingisbollande, kasta boll i hink, memory, en klurig gåta samt viktuppskattning av ett väldigt gammalt pris. Till slut vann laget Bert fjärt och priset blev även denna gång choklad.

Kul att så många dök upp! Tack till alla som kom, tack till alla som hjälper till med våra lopp under året och tack till alla som hjälpte till med att göra kvällen möjlig.

Vi hoppas som nämndes under kvällen på att kunna erbjuda någon form av nostalgikväll till våren. Det finns så otroligt mycket material och föremål från klubbens 100-åriga historia att det verkligen känns som att det är något som behöver visas upp. På återseende!

(Om någon är intresserad av presentationerna så får ni mer än gärna kontakta mig så kan jag skicka över de)