Gallaberget Trailrun är inne på sitt andra år och är ett trevligt lopp på fina stigar runt Gallabergssjön utanför Vretstorp. Tre Startare var där och sprang 6,2 och 10 km.

Loppet samlade i år några fler än debutåret förra året, då det var 30. Nu kom 33 i mål och alla verkade uppskatta de fina stigarna i skogen. Vädret var väldigt varierande med både sol och regn under loppet, så löparna blev ganska blöta men kunde ändå ta ett bad i sjön efter loppet.

IF Start hade Kajsa Rosdal, Maria Eriksson och Johan Ingjald till start. Alla hade väl olika anledningar till att försöka ta det lite mer som en träning och ganska lugnt. Kajsa och Maria valde att springa 6,2 km, men det är en gemensam start och runda. 10 km löparna springer sedan ett kortare varv runt sjön på ca 3,8 km. Kajsa var först i 6,2 km klassen och sprang in på 29:20. Lite mer än en minut efter kom Maria på 30:42 på andraplats. Maria tog det medvetet lugnt för att spara benen inför SM-Milen i Stockholm dagen efter. Johan har fortsatta problem med vaderna och hälsenorna, och valde därför att ta det relativt lugnt, men han tog dock täten från start i 10 km loppet och hade i några kilometer några relativt nära, men luckan ökade. Johan kunde sedan hålla ledningen till mål och var till slut lite mer än en minut före tvåan. Johans tid blev 42:45, vilket var en stor förbättring från förra årets 45:12. Bra jobbat allihopa!

Snabbaste herre på 6,2 km var Ingvar Skoglund, Östansjö SK, på 33:58. På 10 km var snabbaste dam Liduina van Sitteren, Örebro AIK, på 43:55.

Resultat

Forum

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=428|limitstart=0|limitcount=0}