”Mitt ute i ingenstans” beskrev väl journalisten och löparen Jonas Brännmyr loppet för något år sedan. Det handlar om Gallaberget Trailrun som är ett traillopp runt Gallabergssjön, strax utan för Vretstorp. Johan var där och sprang likt tidigare år.

Det finns både 6,2 km och 10 km att välja på. Den senare löps med ett längre (ca 6,2 km) varv och sedan ett kortare (ca 3,8 km) runt Gallabergssjön. Likt förra året var vädret ostadigt och löparna fick både frysa innan och efter start, samt bli blöta av det regn som kom. Vädret höll sig ändå realtivt lugnt under loppet, så löparna blev inte så nedsmutsade på de slingriga och bitvis tekniska stigarna.

Loppet brukar locka några fler från IF Start, men i år var det bara Johan Ingjald som startade, osm för övrigt lyckades vinna loppet förra året. P.g.a. knäskada och lite allmänt sliten kropp, så valde han dock att ta det ganska lugnt. Det bildades ganska snart en liten grupp på 4 löpare som sprang ihop. Efter några km smalnar det dock av ganska rejält och blir tekniskt. Där tog formstarke Jonathan Kandelin, Örebro AIK, täten och fick en lucka till Johan som tog upp jakten närmast. Jonathan körde dock på för fullt och klarade terrängen bra, så det var väl mer eller mindre redan avgjort efter första varvet. Johan hade dock en Vretstorpslöpare ganska kort bakom sig och fick se till att hålla uppe något sorts tempo för att hålla undan. Det lyckades och en 2:a plats blev det i mål med tiden 43:48, ca 1 min bakom förra årets tid. I år tog Johan det dock lugnare som sagt, men terrängen är tuff och tiden kan snabbt dra iväg ändå. Jonathan var snabbast och kom i mål på 41:42.

Snabbast av kvinnorna var Therese Fjordäng, Örebro AIK, med 48:35.

Resultat

Filmer