Sol, ~20ºC, 10 km, nylagd flis och backar där man undrar var hissen är, var vad som väntade löparna i årets upplaga av Hälleforsterrängen. Kort sagt: årets tuffaste lopp i långloppscupen.
De tuffa förhållandena, med stark sol (~20ºC), nylagd flis och fler backpartier än man minns från året innan, kunde inte rå på damsegrarinnan, vår egen, Lotta Lennartsson, som stolt och stark sprang in på ett fint PB (på loppet) med tiden 39:47, efter ett väldisponerat lopp. Lotta hade till skillnad från många andra inga större problem med värmen som rådde i de relativt öppna spåren. Nästa Startare var Marie Dasler, som kom in på en 4:e plats med tiden 48:06. Värmen och de bitvis smala stigarna med diverse rötter och stenar, ställde till det lite för Catharina Wahlstedt, men hon kunde ändå springa in nöjd på en mycket fin tid, 1:02:16 och tog därmed 7:e platsen.

Bland herrarna var det Hällefors LKs Fredrik Rådström som segrade med tiden 36:32. Inte allt för många placeringar bakom, på 4:e plats, kom Johan Ingjald in på tiden 41:17, en förbättring med nästan 4 minuter från förra året. Han startade ganska kontrollerat men fick problem med backarna efter varvning, men han lyckades till slut väcka benen sista 2 km för att göra en fin avslutning. Den andre tappre Startaren bland herrarna var Mats Stenmarck, som mindes sina vassa tider i terräng från förr och tog fram krafterna för att komma i mål på tiden 49:45, också nästan en 4 minuters förbättring, vilket gav en 23:e plats.