Stjernsundsloppet är ett cirka 6 km långt lopp mellan Askersunds hamn och Stjernsunds slott på mestadels grusvägar. Det bjuder på ett flertal rejäla backar och årets lopp innebar även en stark motvind under större delen av loppet.
Johan Ingjald fick till ett mycket bra lopp och kom i mål på som fyra av alla löpare. I seniorklassen räckte det till en 3:e plats med 22.15, som är en rejäl förbättring sedan förra året. Grattis! Tauno Mertala hade denna dag inga problem med sin tidigare skada, men fick slita rejält mot slutet. Tauno vann ändå sin klass, M50 med 23.51. Johan Östman gjorde sin vana trogen en lugn start, men avancerade sedan under hela loppet. Hans tid 23.57 räckte till en 4:e plats i seniorklassen. Placeringen efter togs av Stefan Ogård på en glädjande fin tid 24.07.
Gabriella gjorde ett mycket bra lopp och orkade hela vägen in och kunde förbättra förra årets tid med dryga 10 sekunder. Tiden i år blev 23.49 och hon kom på en andra plats i loppet. Helene Nilsson sprang länge tillsammans med Gabriella, men orkade inte riktigt hålla tempo på slutet. Tiden blev ändå strålande, 24.01 och med detta vann hon klassen K40. Placeringen efter kom syrran Charlotte, som enligt arrangören hade 25.29, men enligt henne själv hade 25.24. Arrangören hade här problem med tidtagningen, vilket kan ses på videoupptagning! Anna Pettersson är nu tillbaka på löparbanan igen och hade idag 27.58. Välkommen tillbaka!