När man blir tillfråga om vilket lopp i Löpex långloppscup som är det tuffaste eller ”värsta”, så är det nog många som har Hälleforsterrängen i tankarna. Det blev dock i vanlig ordning ett trevligt lopp med fina prestationer och tuff löpning i varmt väder, 24 maj.

Solen låg på inför start och genom hela loppet, med ca 26ºC och relativt vindstilla. När det väl blåste lite fläktade det ändå ganska skönt. Tyvärr ligger Hällefors lite väl långt ifrån för de flesta och antingen därför eller p.g.a. dess rykte eller tuffa kupering, så avstår många av de som annars brukar vara med på loppen i långloppscupen. IF Start hade i alla fall 7 löpare till start, inklusive vår nyaste medlem, Jonas Jakobsson, som inte skrämdes från att deltaga i det förmodligen tuffaste loppet på året.

Bland Start-kvinnorna var Kajsa Rosdal snabbast som var osäker på formen innan men efter ett helt OK Vårruset, fått blodad tand och sprang in på fina 45:31 som 2:a. Lite mer än 1 minut efter kom 3:an, Maria Eriksson, in på tiden 46:45, efter att ha lyckats spara krafterna till andra varvet och avslutat starkt. Marie Dasler gick ut ganska hårt och tappade, likt många, på andra varvet, men kunde kämpa sig in på 49:30 och en 5:e plats. Anna Petterson sprang också men valde att bryta och gå i mål på 5,6 km, vid varvning, som till en början segrare men just nu i resultatlistan bortblockad.
Snabbast av alla i Kvinnor 10 km var skidåkerskan Maria Gräfnings, tävlandes för Falu IK Friidrott, med tiden 40:20.

Tre Start-män kom till start men endast två gick i mål. Johan Östman hade fått lite besvär efter Grabbhalvan och tyckte att värmen blev för mycket, så han bröt vid varvningen. De som kom i mål var däremot tävlingsräven Johan Ingjald och vår färskaste medlem Jonas Jakobsson. Johan var snabbast och sprang på 39:40 med en bra start första ca 4,5 km men ett väldigt tufft andra varv och en OK avslutning sista km. Det räckte till en 5:e plats. Jonas gjorde en fin debut i klubbens kläder och sprang på 43:02 och kom på 9:e plats.
Snabbast av herrarna var Peter Wiker från Hällefors LK med tiden 36:52.

Resultat

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=128|limitstart=0|limitcount=0}