Även om temperaturen inte var lika hög som under lördagen, så blev det ändå en svettig dag då solen tittade fram lagom till start. The Run är terrängloppet som går både runt Kvarntorpshögen och uppför densamma vid slalombacken. Det finns en 5 km klass och en klass på cirka 10 km. Åtta tappra Startlöpare stod på startlinjen detta år.

Johan Ingjald hade en tuff dag och trivdes inte i solen. Med en jobbig Hälleforsterräng i benen blev de snabbt tunga för Johan och inte blev det bättre av att kameran strulade redan efter ett par kilometer då minnet tog slut och krävde en del fix av Johan medan han sprang!!?? [Jupp, joggade och fixade samtidigt i den kuperade terrängen runt högen. // Johan] Man kan förstå om han tappade fokus och fick en jobbig resa i alla krävande backar. Johan är dock inte den som ger sig i första taget. Han kom i mål på en 7:e plats med 40.45. Renny Rantakokko kom 10:a med 44.51. Roland Eriksson hade en spurtstrid med Jonas Svensson, vilken Roland vann med 47.35 mot Jonas 47.38. Frågan är om inte Jonas förlorade den striden i slalombacken, då han gåendes forcerade om Roland. Detta fick han snart sota för och Roland sprang om med fräschare ben. En som tog det ytterligare lugnare i backen var Maria Eriksson. Hennes upplägg visade sig var perfekt då hon hade fin fart mot slutet och kom in på en 2:a plats i damklassen med 46.32. Anna Öhling fick 56.16 och Catharina Wahlstedt var nöjd med 1.02.45.

Snabbast var IFK Lidingös landslagsorienterare Filip Dahlgren med otroliga 33.32, medan OK Tisarens Rebecka Nylin vann bland damerna med 44.25.

På 5 km-banan revancherade sig Anna Pettersson efter ett brutet lopp dagen före och kom på en fin 2:a plats med 23.56.

Resultat

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=129|limitstart=0|limitcount=0}