Många har nu sommaruppehåll och återhämtar sig eller tränar på egen hand, men Johan och Maria tar ingen semester från tävlingarna. Denna gång bar det av till Granbergsdal, en bit norr om Karlskoga, för att springa Hyttloppet.

Hyttloppet går i samband med Hyttdagen där man har en marknad vid en gammal hytta, där även start och mål är. Det fanns flera olika klasser både för barn och vuxna, och huvudklassen var på ca 8,5 km. Bansträckningen ändrar sig lite från år till år, så det gör det svårt att jämföra tiderna. Banan bjuder dock på både fin natur och ganska rejäl kupering på asfalt, grusväg, terräng och traktorspår. Eftersom att loppet inte var sanktionerat, så sprang Johan Ingjald och Maria Eriksson för Örebro i stället för IF Start.

Johan tog täten från start men kände sig ganska tung och seg, speciellt när första terrängpartiet började och tappade då direkt två placeringar. Han höll dock 2:an (Fredrik Rådström) inom synhåll större delen av loppet och tog även in något på slutet, men kom in på 3:e plats med tiden 33:27. Vann gjorde Fredrik Skogman, Karlskoga LCK, med 32:03.
I damklassen sprang Maria med Ida Lilja från Örebro AIK en stor del av loppet. Det höll ändå till målrakan då det blev spurtstrid och Maria fick ge sig precis med två tiondelars marginal. Maria kom 3:a med 39:06. Vann gjorde Åsa Höög, Kumla SF, med 35:35.

Efter gårdagens seger för både Johan och Maria i Jordgubbslunken, blev det nu alltså två tredjeplatser i stället.

Resultat

Forum

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=389|limitstart=0|limitcount=0}