Riddarsprånget arrangers i samband med Riddarveckan i Hova, mellan Laxå och Mariestad. Johan och Maria var där och sprang 10 km. Johan sprang sin snabbaste mil på länge.

Det rådde bra väderförhållanden med lite lagom varmt och svag vind, och bansträckningen gav en väldigt platt bana med varv på 5 km. Först ut var dock barnklasserna med först 500 m och sedan 2 km. Sedan startade 5 och 10 km klasserna. Totalt var det över 400 deltagare. Återigen ett icke-sanktionerat lopp, så våra löpare fick springa för resp. ort.

Johan Ingjald och Maria Eriksson sprang 10 km klassen och tyckte att det var skönt att springa ett lopp utan lite backar och bara kunna fokusera på fart och flyt. Johan kom iväg bra och hittade en liten klunga att springa med men fick släppa en lucka efter varvning. Han kollade dock inget på klockan utan sprang på känsla och förivrade sig inte. Han tänkte att han hade tappat mer, men varven blev ganska jämna med 18:15 första och 18:30 andra, enl. egen klocka. Tiden i mål blev 36:43, vilket är det bästa Johan sprungit på sedan ett bra tag. Johan kom 4:a i Män Seniorer. Saare Tekle var inte så långt bakom Johan på första varvet men tappade en del på andra, men sprang ändå på en fin tid, 38:33. Vann gjorde Andreas Magnusson, Mariestads AIF, med 33:20.

Maria sprang fint och fick kämpa kring placeringarna genom hela loppet då hon sprang med en annan tjej större delen av loppet. Tyvärr fick Maria ge sig och kom 4:a totalt, men i sin klass, K40, kom hon 1:a! Nästan 7 min före tvåan i klassen, som p.g.a. en del arrangörsstrul med tidtagningen hade korats till segrare först och även tilldelats förstapriset.

Enligt flera så verkade 10 km banan vara något lång, ca 100-150 m, vilket gör prestationerna ännu bättre.

Resultat

Forum

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=390|limitstart=0|limitcount=0}