Årets varmaste dag brukar i stort sett alltid infalla i samband med Viby Marathon och samma dag är det Jordgubbslunken i Rudskoga, en bit utanför Svartå, för den som vill ta något kortare än maraton och få jordgubbar efter målgång.

För Johan Ingjald har det blivit mer eller mindre en tradition att åka till Jordgubbslunken i stället för Viby Marathon. Dels är det ett trevligt arrangemang och sen har Johan väldigt svårt med värme vid löpning, så det passar bättre med ett kortare lopp. 2018 sprang Johan ett av sina hittills bästa lopp just på detta lopp; 2:a plats på de ca 11 km med 38:05 i mål och 35:40 vid 10 km. I år ville han matcha eller slå det.

Konkurrensen var ganska hård i år och Niklas Wassberg tog snabbt kommandot och fick en lucka tillsammans med någon som sprang 6 km. Därefter sprang Johan i en klunga med ganska många andra, bl.a. Kevin Henriksson, Fredrik Rådström och Ulf Hallmén. Johan tyckte att han kunde springa på ganska lätt och enl. plan på runt 3:30 eller strax över, i ca 3 km, men därefter var det något som hände. Kroppen visade sig inte vara så pigg och värmen tog redan ut sin rätt. Johan fick slita rejält redan från 5 km och sprang missnöjd in i mål på sin långsammaste tid hittills i loppet, 41:34. Vann gjorde Niklas Wassberg, IF Göta Karlstad, på 37:26. Snabbaste dam var Jennifer Acklund, Örgryte IS, på 41:58.

Bra jobbat alla som sprang i värmen!

Resultat

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=470|limitstart=0|limitcount=0}