Efter gårdagens Jordgubbslunken som Johan inte alls var nöjd med, så var det bara att ladda om inför Hyttloppet i Granbergsdal, en bit utanför Karlskoga. Loppet bjuder på en tuff och varierad 8,5 km bana.

Precis som dagen innan var det en riktigt varm dag, kanske varmare. Med lite slitna ben från Jordgubbslunken kände Johan att det var lite ovisst inför start. Han ville dock ta en revansch och göra ett bra lopp, så mentalt fanns inga direkta hinder.

Till start brukar Fredrik Skogman dyka upp och vinna det hela, men i år saknades han och i stället såg det ut som att det skulle bli en kamp mellan Johan som var 2:a förra året och Fredrik Rådström, Hällefors LK, som var 3:a. En annan löpare ville dock ändra på det, Emil Andersson, Ärla IF. Johan tog dock kommandot från start och endast Emil hängde på. Under 2:a km fick Johan dock en lucka och höll i den med ett antal sekunder till ”varvning” vid 4 km där ett annat varv påbörjas. Efter en tuff 5:e km med en stor backe uppför på asfaltsväg, så väntar lite senare ett parti i skogen med traktorspår och stiglöpning, som brukar vara tuff för de flesta. Farten gick ned något men Johan var först ut på grus och asfaltsvägen som sedan avslutar loppet. Med en ökning på slutet höll han undan och kom i mål som 1:a med 32:21 (32:20,71) i mål. Ungefär 20 s långsammare än förra året, men ändå en mycket skön revansch!

Eftersom att loppet inte är sanktionerat, sprang Johan för sitt eget företag, Hug IT. Snabbaste dam var Kristina Mattson, Granbergsdals IF, med tiden 38:47,47.

Resultat

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=469|limitstart=0|limitcount=0}