Medan tjejerna i klubben var nere i Stockholm för att springa Tjejmilen, så passade ett antal killar och en tjej på att spänna bågen i Bergslagsterrängen, genom att springa Kilsbergen Trailrun, 14 km eller Bergslagsleden Ultra, 46 km.

Som den flitigaste tävlande i klubben, så är det inte utan erfarenhet eller med någon överdrift som jag kan konstatera att Kilsbergen Trailrun är det tuffaste loppet på året. Tidigare har det varit Hälleforsterrängen och ev. Hjulsjöjoggen, Tarstaborgsrundan och The Run tätt därefter, men de har alla blivit detroniserade av den relativt nya tävlingen uppe i Ånnaboda, längs med Bergslagsleden, Kilsbergen Trailrun. Man börjar med att springa relativt lättlöpta 1,5 km runt Ånnabodasjön på asfalt, för att sedan vika av in i skogen längs Bergslagsleden mot Suttarboda, för att sedan vänta och ta en blå ”sidoled” tillbaka till Ånnaboda, via Storstenshöjden. Underlaget är mycket krävande med stenar och rötter, speciellt under första halvan, och kuperingen låter sig övertyga även de starkaste om att det här är tufft. För de som inte tycker detta var tufft nog, så fanns även ultralöpningsklass där man började två timmar tidigare vid Digerberget och sprang mot Ånnaboda längs Bergslagsleden via Rusakulan, Blankhult, Storstenshöjden m.m. Distanserna på 14 resp. 46 km, bjuder på ca 270 resp. 1080 höjdmeter.

Trots de tuffa förutsättningarna, så lockade tävlingen ett stort startfält med nästan 300 anmälda i Kilsbergen Trailrun och 150 i Bergslagsleden Ultra. Av dessa hade IF Start sju till start i Kilsbergen Trailrun och två i Bergslagsleden Ultra. Först i mål kom 14 km löparna, och där var Per Sjögren, KFUM Örebro Friidrott, snabbast av alla med 57:44. Bland Start-löparna var Johan Ingjald snabbast med tiden 1:07:48, trots en väldigt dålig dag och med mycket tunga ben. Han var dock mycket missnöjd efter målgång, då delmålet att springa uppför hela Storstenshöjden inte heller gick något vidare bra. Några minuter efter, så kom Renny Rantakokko starkt löpandes i mål på 1:10:04. Vår relativt nya medlem, Jonas Jakobsson, visar återigen att terräng passar honom och han kom in på 1:11:52. Jonas Öhrn, som gör vissa inhopp i orienteringens värld, sprang på 1:14:43. Sven Nilsson, som kanske mest är van att åka skidor i Ånnaboda, gjorde en fin spurt på slutet och kom in på 1:20:41. Några minuter efter kom Bo Adolfsson in i mål på 1:24:10.Snabbast av damerna var Karin Forsberg (fd. Sennvall), KFUM Örebro Friidrott, med 1:02:00. IF Starts Marie Dasler kom in på 3:e plats med 1:17:30, trots att ha snavat uppe vid Storstenshöjden och haft det tufft i terrängen. Bra jobbat!

I ultraklassen så sprang Sören Forsberg och Roland Eriksson. Roland fick dock känningar i bröstet och hade en tuff dag, och valde det säkra före det osäkra, genom att bryta vid ca 31 km. Klokt! Sören är alltid ett säkert kort och gjorde en fin insats med 4:50:57 i den tuffa terrängen, vilket räckte till en 13:e plats. Gissningsvis passar en plattare bana Sören bättre, jämfört med konkurrenterna, men som vanligt mycket imponerande och starkt jobbat!

Forum

Resultat (Kilsbergen Trailrun, Bergslagsleden Ultra)

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=194|limitstart=0|limitcount=0}