Den 31:a upplagan av Tjejmilen genomfördes under lördagen den 6:e september i Stockholm i ett soligt och härligt väder. Start hade hela 12 tjejer på plats och de fick en fin och inspirerande dag tillsammans med 33 000 andra löpglada tjejer. Årets startfält var det starkaste på länge.

IF Start hade bjudit in klubbens tjejlöpare till en gemensam resa till Stockholm och det var till slut 12 glada tjejer som på lördagsmorgonen gjorde sig redo för tävling. Det är en speciell känsla att tävla tillsammans med andra och i Tjejmilen finns alla med, från europamästare till motionärer, från unga till gamla.

Tjejmilen-banan är kontrollmätt 10 000 m, men är inte så lättlöpt som inbjudan beskriver, utan tjejerna möter flera jobbiga backar. Årets lopp fick en suverän segrare i Meraf Bahta, som vann EM på 5000 m för några veckor sedan. Hon satte ett nytt banrekord med 32.40 och uttalade sig efteråt att det inte varit ett max-lopp. Verkligen imponerande!

Startlöparna tog ut sig desto mera och det blev många fina resultat. Snabbast blev Gabriella Eliason med en 34:e plats. Återigen tog sig Gabriella under 40 minuter, tiden blev 39.53. Placeringen bakom kom Edita Martuseviciute och hon prickade 40 minuter precis efter en mycket snabb öppning. Charlotte Nilsson sprang sin snabbaste Tjejmilen på många år då hon kom i mål på 42.45 efter att ha sprungit helt jämnt på första och andra halvan. Helene Nilsson kom direkt från sjuksängen och var länge osäker till start. Hon kom i mål på 45.06. Det kändes bra för Pansy Ståhl, men hon hade hoppats på bättre tid än 48.01. Sara Andersson debuterade i klubbens färger och sprang milen under 50 minuter för första gången. Hon var mycket nöjd med 48.44 och hon sprang andra halvan över en och en halv minut snabbare än första. Här finns mer att ta av vågar vi lova. Liknande upplägg gjorde även Yvonne Nilsson och hade 51.52. Ann-Britt Eriksson springer normalt mycket kortare distanser, men visade att det inte heller är fel på uthålligheten. Fina 53.07 blev Ann-Britt´s tid. Strax bakom kom Anna Richardsson med 53.41. Carine Norström tävlar numera inte så mycket, men ligger i med träningen. Något hon fick ett kvitto på igår då tiden blev 54.30. Catharina Wahlstedt var nöjd med 58.15 och Anna Nilsson är tillbaka efter en längre period av skada, tiden blev 65.05. Bra kämpat av alla tjejer!

På hemvägen stannade vi på en restaurang och hade det trevligt. En bra avslutning på en givande och bra dag. Tack till alla. Nästa år blir vi ännu flera!

Forum

Resultat