48:e upplagan av Kilsbergsleden genomfördes på Alla Helgons dag i Karlsundsspåret. Det var bra yttre förutsättningar med sol och några grader över 5 plusgrader, men med blött och lerigt underlag.

Först ut var ungdomsklasserna och här fick Hugo Öhrn till ett fint lopp i P9 klassen, vilket räckte till en 3:e plats med 5.59 på 1.2 km.
Alla äldre klasser springer numera den långa slingan i Karlslund, vilket innebär ca 14.7 km. Maria Eriksson gjorde ett starkt lopp och hade krafter kvar på slutet att öka. Hennes 1.09.27 räckte till en 2:a plats i K35. Marie Dasler kom på samma placering i K45 klassen med 1.12.04. Anna Pettersson gillar inte underlaget på bortesta delen och tog det medvetet lugnt där. När hon väl kom på bättre stigar kunde hon öka farten igen och springa om löpare. Hon sprang in på 1.14.11 och en 3:e plats i K40. I samma klass sprang Pansy Ståhl på 1.19.01. Motala AIF´s Johanna Eriksson vann på 57.19.

Sören Forsberg sprang i samma klunga som de främsta i damklassen och hade fin fart under fötterna. Sören vann M50 på 57.28 och det är den snabbaste tiden Sören gjort på flera år. Johan Ingjald har fortsatt problem med bl.a. knäna, men klarade trots detta av att tävla. Han gjorde ett fint lopp efter en stark avslutning som resulterade i den snabbaste tiden han haft på denna tävling, 58.39. Johan Östman sprang in på 1.06.14 medan Sven Nilsson hade 1.08.37 och detta gav vinst i M55. Stefan Ogård gladde genom att åter stå på startlinjen och såg stark ut under loppet. Måltiden visade 1.11.20. Sivert Lignell hade 1.26.14. KFUM Örebro´s Linus Rosdal visade att formen fortsatt är god (vinst på JSM i terräng för en vecka sedan) då han vann med 49.35.

Catharina Wahlstedt valde bort rötter och stenar och nöjde sig med 10.4 km denna dag. Tiden blev 62.11.