Korta Terräng-DM arrangerades av Kvismardalens IF i Sandvad under lördagen. Här har DM avgjorts många gånger och årets tävling genomfördes på elljusspåret i medsols riktning, vilket innebar att den stora klättringen kom i slutet av varje varv.

Det var ett härligt vårväder och det gav löparna perfekta förhållanden att springa i. Först ut var ungdomarna, som sprang ett varv, 2 km. I P11-klassen gjorde Hugo Öhrn ett mycket fint lopp och det räckte ända till en andra plats med tiden 8.38. I samma klass sprang Ludvig Nilsson på 15 minuter. Albert Gustafsson kom 3:a i P13 med cirka 9.30.

De äldre ungdomarna, seniorerna och veteranerna fick springa två varv, 4 km. I P15 vann Simon Nilsson med 24.15 medan Filip Öhrn kom 4:a i P17 med 17.57 efter en väldigt fin avslutning då han sprang om många löpare.

Tiina Hänninen kom på en finfin 3:e plats i damernas lopp och var snabbast av seniorerna, men det var en del dramatik på vägen dit. Tiina öppnade kontrollerat, men gjorde en ökning mot slutet av det första varvet och visade på stor styrka i backarna. Med knappt en kilometer kvar drabbades dock Tiina av svår kramp i magen, vilken tvingade henne till att gå. Det såg länge ut som om Tiina var tvungen att bryta, men hon kom igen och började jogga strax före den stora uppförsbacken. Tiina kämpade och slet, trots krampen och lyckades hålla undan från tjejerna bakifrån. Starkt gjort Tiina!! Tiden blev 16.58, men Tiina var på väg mot något mycket bättre. Anna Pettersson gjorde ett bra lopp med 17.32 och en 2:a plats i K45. Rose-Marie Enmalm vann K60 med starka 18.28 och i samma klass gjorde även Susanne Malmqvist ett fint lopp med 19.48. Catharina Wahlstedt var nöjd med sina 23.49 och en 2:a plats i K70. IF Start-tjejerna vann lagtävlingen för både seniorer och veteraner. Först i mål var Erika Bergentz, KFUM Örebro med 15.04.

Johan Ingjald hade en tuff dag men kämpade sig runt som snabbast av klubbens löpare med 14.45 och en 4:e plats bland seniorlöparna. Jonas Öhrn överraskade med ett starkt lopp och liksom sonen avancerade han en hel del i backen mot slutet av båda varven. Jonas kom 2:a i M45 med 16.00. Johan Östman kom även han 2:a i sin klass, M35 med 16.24. Sven Nilsson kom 3:a i M55 med 18.11 och Leif Andersson kom 4:a i samma klass med 18.28. Mattias Nilsson gjorde ett dunderlopp och kom 9:a i M40 med 18.57, medan Mats Stenmarck äntligen är på gång efter en hel del sjukdomsbesvär. Mats kom 5:a i M65 med 19.48. En överlägsen segrare fick vi se i KFUM Örebro´s Tim Sundström med tiden 12.24.

Efter loppet bjöd arrangören alla löparna på smörgås eller korv med bröd. Mycket uppskattat!