IF Start hade glädjande 9 lag till start i årets Spartacusstafett, som genomfördes på Karlslundsspårets 3km-slinga. Det var mulet och risken för regn var tidvis överhängande, men årets tävling klarade sig från nederbörd till skillnad från förra året då det blev mycket blött och lerigt.

Stafetten inledde med en 6 km-sträcka, för att sedan fortsätta med 3 km och avsluta med 9 km. I damklassen var det länge ovisst om Tiina Hänninen skulle kunna springa efter gårdagens magkramp under Terräng-DM. Efter jogging kände Tiina att hon i alla fall kunde springa lugnt, så hon gjorde ett försök. Gabriella Eliason gav ett fint försprång på första sträckan och växlande till Tina Näfver, som överraskade oss alla med ett mycket fint lopp. Hennes 3 km gick på 13.06. Med dessa två fina insatser fick Tiina ett så pass stort avstånd att hon kunde springa helt avslappnat och utan att behöva ta ut sig. Tiina visade med ”tummen upp” vid båda varvningarna att magsmärtan höll sig på avstånd. Med en riktigt fin spurt vann laget damklassen med 1.16.39. Det andra damlaget kom på en 3:e plats efter att Anna Pettersson sprungit mycket bra på första sträckan. Anna Nilsson och Maria Eriksson avslutade stabilt och tiden blev 1.20.03.

I herrklassen blev det IF Start-lag på de fyra första platserna!!! Kul!! Först i mål av herrlagen kom Sören Forsberg, Daniel Andersson och Johan Ingjald med 1.07.33. Roligt med seger, men ännu roligare var nog kampen vi åskådare fick följa mellan lagen som kom 2:a och 3:a. På första sträckan första varv låg Johan Östman och Mattias Gustafsson helt jämnt. På andra varvet kunde så Mattias dra ifrån och gav Filip Öhrn ett försprång på 22 sekunder till Edwin Nylander. Filip och Edwin som är två av klubbens snabba ungdomar bjöd upp till mycket fina lopp. Edwin startade snabbt och hade sprungit in avståndet ganska fort och drog ifrån. Med en som vanligt fin avslutning från Filip skillde inte mer än 3 sekunder till Edwins fördel vid växling. Deras utmärkta tider på 3 km blev 11.56 och 12.21. Detta gjorde att Renny Rantakokko och Conrad Granath kunde hjälpas åt på sina sträckor. De två första varven växeldrog de. På det sista av de tre varven var dock Conrad den starkaste för dagen och sprang in som 2:a med 1.12.19. Renny´s lag fick 1.13.00 och en 3:e plats. På 4:e platsen kom Sven Nilsson, Hugo Öhrn och Magnus Juhlin med 1.17.51. Här sprang Hugo, 10 år den 3 km långa sträckan på fina 12.59 och var därmed nästan 2 minuter snabbare än förra årets tävling. Vilken utveckling! Pierre Hänninen har under flera år sprungit 3 km-stäckan, men blev i år tilldelad 6 km. Han tackade för förtroendet genom att springa sina två varv i samma tempo som han brukar ha på ett varv. Snyggt! Kjell Adolfsson hade cirka 40 sekunder förbättring mot förra året på sin sträcka och Kenneth Isaacson ville inte vara sämre, så han sprang cirka två minuter snabbare än sist på 9 km. Deras tid stannade på 1.24.59 och en 6:e plats. Mats Stenmarck, Albert Gustafsson och Leif Andersson avslutade med en 8:e plats med 1.26.41.

Mixedlaget med Frida Lindberg, Elias Andersson och Roland Eriksson sprang så bra att det räckte till en 3:e plats i den största av klasserna. Elias som även han bara är 10 år, fick till ett bra lopp strax bakom Hugo och spurtade in på 13.08 på 3 km. Mycket kul att se! Deras totaltid blev 1.18.43. Snabbast av alla lag i tävlingen var Kopparbergs IF i mixedklassen med nya banrekordet 1.05.47.

Även om IF Start hade 9 lag med, så måste man imponeras av Östansjö SK som kom till start med hela 15 lag. Kan vi utmana nästa år? Stafett är ju alltid kul, eller som Hugo sa efteråt: Jag längtar redan till nästa år!