Sju startare samlades i soliga Kumla för att delta i Kumla stadslopp. 10 km asfaltslöpning i varierad kupering stod på menyn. Lagom till uppvärmning drog sig dock molnen samman och regn och hagel friskade upp inför start.
Sju startare samlades i soliga Kumla för att delta i Kumla stadslopp. Lagom till uppvärmning drog sig dock molnen samman och regn och hagel friskade upp inför start. Loppet förlöpte sedan i molnigt väder.
Loppet hade fint främmande av bl.a. Anna Rahm som vann damklassen på fullständigt överlägsna 37.09. Herrklassens segrare vart Erik Anfält som tig sig i mål på svindlande 33.05.
 
Ida Josefsson kom in på 44.22 och en tjedjeplats i damklassen följd av Frida Andersson på 44.47. Ida var nöjd med sin prestation medan Frida börjar misstänka att Kumla stadslopp inte är ett lopp för henne.
Undertecknad kom in som 19:e man i herrklassen på 38.24. De nya skorna som skulle ta mig in under 38 visade sig göra motsatsen när snörningen gick upp vid första passeringen av Kumla torg. Det var bara att stanna och knyta om med darrande händer… Tauno Mertala kom in på 38.52 och en 25:e plats. Han var nöjd med att springa så bra trots den knappa träningen. Johan Ingjald imponerade än en gång med att slå sitt rykande färska pers med över en halv minut. Han spring in på 39.27 och en 29:e plats. Nästa på tur var Daniel Linder som sprang ett kontrollerat lopp på 40.51 och en 43:e plats. Leif Andersson sprang på 42.46 och en 58:e plats.