Terräng-SM avgjordes i år i Borås. Banan var tuff och speciellt slutet av varje 2000m-slinga bjöd på flera rejäla backar. IF Start hade tre deltagare med i lördagens veteranklasser.

Alla veteranklasser från K35 upp till K65 startade samtidigt och de sprang 4 km. Första gången vi som publik såg löparna vid knappa 1 km hade Lotta Lennartsson, K40 tagit spets. I nerförsbacken innan varvning var hon fortfarande först, med Linköpings Anna Stavlind hack i häl. Lite längre ned i fältet var Rose Marie Enmalm på en andra plats i K55,cirka 60 m efter 1:an i klassen. Catharina Wahlstedt såg fräsch och pigg ut efter första varvet. Lotta drog sedan i från och ut på sista kilometern hade hon skaffat sig ett litet försprång. Det är inte många som slår Lotta i backlöpning och så inte heller denna gång. Lotta kunde defillera i mål som klar etta över alla övriga veterantjejer. Hennes tid på de fyra kilometrarna blev fina 15.15, 11 s före Anna Stavlind, även hon tävlandes i K40.
Rose Marie hade börjat jakten under det andra varvet och då vi såg henne med 150 m kvar och en rejäl utförslöpa kvar var hon bara några meter efter. Rose Marie hade en fin spurt men lyckades inte riktigt komma förbi. Både 1:an Lubov Popeshina, IFK Skövde och Rose Marie fick tiden 17.35. Catharina kom 2:a i den äldsta klassen K65 med 23.36. Detta var SM-debut för Catharina och vi hoppas inte den sista. Bra sprunget!
Det finns även en lagtävling, där tre löpare från respektive klubb räknas samman. Ovanstående tjejer kom på en 5:e plats i lagtävlingen.