Årets avslutning av Löpex sports långloppscup avslutades under lördagen med Lucialoppet i Vretstorp. Banan mäter 10 km och den löps på en vändbana, med andra ord, efter 5 km vänder löparna och springer samma väg tillbaka. Cirka 90 löpare stod på startlinjen, varav 10 kom från IF Start.

Stormen Alexander skulle dra in över södra och delar av mellan Sverige natten mot lördagen med risk för blötsnö. Nu tog Alexander en sydligare bana och vinden blev inte så kraftig, så Vretstorp klarade sig med endast ett tunt lager snö, där det mesta hade hunnit smälta bort innan start. En del löpare klagade dock på viss halka på grusvägen strax före vändningen.

Edita Martusevicuite har en fin säsong bakom sig och genomförde loppet på ett bra sätt. Edita var nöjd med loppet, som slutade med en seger med tiden 40.35. Maria Eriksson har haft flera långa förkylningsperioder under hösten och har inte kommit tillbaka i full träning än. Hon tog loppet mest som träning och gick inte för fullt. Tiden blev ändå så bra som 44.43 och det räckte till en 3:e plats. Anna Nilsson gjorde en mycket stark insats då hon sprang på nytt personligt rekord med över 5 minuter. Hennes nya rekord lyder numera 53.11. Stort grattis! Catharina Wahlstedt sprang in på klart under timmen, 58.37.

Bland killarna fick Johan Ingjald till ett bra lopp och han såg stark ut under hela loppet. Tiden 36.41 är riktigt bra och Johan belönades med en 3:e plats. Roland Eriksson sprang på 43.12, medan Sven Nilsson hade 43.58 och Leif Andersson 46.10. Stig Karlsson har aldrig fått ett DNS efter sitt namn i en resultatlista och han ville inte få det denna dag heller. Stig hade stora besvär från ryggen och kunde egentligen inte springa. Efter lite test och uppvärmning gjorde han i alla fall ett försök och med mycket envishet kom han i mål. Tiden blev 49.38. Vi hoppas att ryggbesvären snart ger sig. Sivert Lignell har också haft besvär från ryggen och var länge osäker på start, men efter behandling i veckan kändes det bättre. Sivert fick tiden 54.58. Snabbast var Örebro AIK´s Pär Englund med 36.20.

Efteråt bjöd Östansjö SK och Vretstorps IF på fika i Folkets hus där det även var prisutdelning. 

Forum

Resultat

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=231|limitstart=0|limitcount=0}