Årets Löpex sports långloppscup avslutades i samband med Lucialoppet i Vretstorp i lördags. Loppet är 10 km på asfalt och grusvägar och med mycket liten kupering. Årets lopp bjöd på fint löpväder till skillnad mot förra årets isiga vägar.

Start har en trogen löparskara som springer det mesta i tävlingsväg och denna gång var det 12 Startlöpare som sprang. Bland tjejerna var Lotta Lennartsson snabbast på 40.22 och vann K40. Lotta själv tyckte det kändes tungt denna dag. Lina Hoffsten Sundqvist var snabbast bland juniorerna och hade den fina tiden 42.16. Mialinn Arvidsson kom 5:a i seniorklassen  med 46.22. Det är mycket glädjande att Mialinn har kommit igång med tävlandet igen. Anna Pettersson vann K35 med 47.31 och Catharina Wahlstedt kom 2:a i K65 med 59.14. Bra gjort att klara timmen! Först i mål av alla tjejer var Karin Sennvall, numera tävlandes för KFUM Örebro med 37.13.
Sören Forsberg var hack i häl på damsegrarinnan och hade 37.15 och vann H45. Johan Ingjald kom 3:a i M22 med 40.38, 4 min snabbare än förra året! Johan Östman gjorde sitt bästa millopp med 40.25 och detta räckte till plats 7 i seniorklassen. Mathias Axelsson kom placeringen efter med 43.42 och därefter kom Per Läckström med 43.50. Detta var Per´s första lopp tävlandes för Start. Sven Nilsson kom 3:a i M50 med 40.50 och Sivert Lignell kom 7:a i M55 med 50.14. Vann gjorde KFUM Örebros Patrik Persson med 33.46.
Efter loppet bjöds löparna på Luciatåg och fika. I samband med detta var det även prisutdelning för långloppscupen. Resultat från cupen återkommer vi med. IF Start vann i alla fall återigen föreningsklassen och i år med utklassningssiffror, förmodligen även den högsta poängsumman i cupens historia.