Sista deltävlingen i årets Löpex Sports långloppscup genomfördes under lördagen med Lucialoppet i Vretstorp. Endast ett drygt 50-talet löpare stod på startlinjen. Med tanke på veckans snöoväder hade dock löparna tur med vädret, men något snabbsprunget underlag var det knappast med vinterväglag, 6 minusgrader och en svag vind.
Sex Startlöpare tog tillvara på tillfället att få tävla och bäst gick det för våra seniorlöpare Johan Ingjald och Edita Martuceviciute. Johan startade kontrollerat och låg på en 4:e plats vid vändpunkten efter 5 km. Här ökade han farten och fick till en riktigt bra avslutning. Johan passerade två löpare och sprang in på en fin andra plats (1:a bland seniorerna) med 39.15. Det är mer än 3 minuter snabbare än förra året. Bra sprunget! Edita har tränat bra under hösten och höll sig på en andra plats under hela loppet, men hade hela tiden ettan i sikte. Edita var nöjd med sina 43.19 på den 10 km långa banan.
Jonas Öhrn var osäker på start på lördagsmorgonen efter magbekymmer under natten, men bestämde sig till slut för att tävla. Kroppen kändes bra, men han var inte riktigt nöjd med tiden, 44.28. Jonas kom 5:a i M40. I klassen M45 sprang Bosse Adolfsson in på en 4:e plats med 47.32 efter att ha sprungit andra halvan ett par minuter snabbare än den första. Sven Nilsson kom även han 4:a i sin klass, M50 med 48.36. Marie Dasler vann K40 med 46.42.
Snabbast var KFUM Örebros Jonas Rosengren med 36.58 och Örebro AIK´s Christina Hultman med 42.33.
Efter loppet bjöds på lussefika och stor prisutdelning för årets långloppscup. IF Start lyckades knipa andra platsen i föreningstävlingen i år igen.