Sista deltävlingen av årets Löpex Sport Långloppscup genomfördes under lördagen i Vretstorp. Östansjö SK arrangerade Lucialoppet, 10 km landsväg. Stormen Sven hade dragit förbi, men lämnat kvar ett vinterlandskap med snö och is på vägarna.
Johan Ingjald har besvärats med skador och sjukdomar (inkl. pågående förkylning) under stor del av hösten, och egentligen hela året, men visade att han har utvecklats mycket i sin löpning och fick till ett fantastiskt fint lopp. Liksom förra året vann han seniorklassen och kom tvåa totalt, men i år sprang han 2.09 minuter snabbare och var bara 6 sekunder efter segraren, med 37:00, Patrik Johansson från Östansjö SK. Johans tid, 37:06, är personligt rekord på 10 km, men med tanke på de yttre förutsättningarna är Johan god för "så mycket bättre". Det blir spännande att följa Johans utveckling till nästa säsong! Stort Grattis!
Tauno Mertala vann M60-klassen på fina 43.23 medan Renny Rantakokko kom tvåa i seniorklassen med 44.13. Roland Eriksson gjorde tävlingsdebut för klubben och sprang i mål på fina 45.08 och kom därmed 4:a i M45. I samma klass som Tauno sprang Sivert Lignell och han fick 57.40 och kom 3:a.
Det var fem Start-tjejer på plats och alla kom på förstaplatsen i respektive klass. Snabbast av alla tjejer var Edite Martuseviciute med 43.20, vilket var nästan på sekunden samma tid som förra året. Maria Eriksson toppade K35 med starka 44.50. Maria har utvecklats mycket under hösten och liksom Johan blir det kul att följa hennes framfart. I K45 segrade Marie Materne med 47.46 och hon fick till ett bra lopp, strax efter rutinerade RoseMarie Enmalm som vann K55 med 47.38. Catharina Wahlstedt vann K65 på 61.18.
 
 

 

[Redigerat/komplementerat av Johan Ingjald]