Lördagens Å-stadsloppet i KFUM Örebro´s regi bjöd på ett fint löparväder och det slogs personliga rekord på löpande band. Deltagarrekord med 1300 löpare samt nytt banrekord i herrklassen blev lördagens facit.
Man kan numera välja mellan tre sträckor, 5 km, 10 km eller ett halvmarathon. De flesta i klubben valde den längre distansen, men några sprang även 10 km med riktigt fina resultat. Mats Stenmarck hade för avsikt att satsa hårt på 10 km och springa för en tid under 45 minuter. Detta lyckades han med på ett utmärkt sätt då klockan i hallen stannade på 44.38. Inte dåligt av en man som tävlar i klassen M60 (när sådan finns, i Å-stadsloppet springer ung som gammal i samma klass!!). Detta borde vara ett fint personligt rekord. Grattis! Susanne Svartengren sprang i klubbens blå-gula färger för första gången och hade målet 45 min även hon. Tiden blev 45.34 och det är snabbare än på många år. Victor Redler fick till ett bra lopp och 48.26 är förmodligen personligt rekord. Sivert Lignell sprang in på 53.32.
 
På halvmarathondistansen fick vi se en löpglad och stark Fredrik Eliasson. Detta resulterade i sin snabbaste tid på sträckan och det nya personliga rekordet lyder numera på 1.17.23. Stort grattis till ett suveränt genomfört lopp! Även Johan Ingjald slog till med ett rekord och det med mer än 2 min. Han lyckades hålla sitt hårda utgångstempo bra och sluttiden blev 1.24.02. Härligt jobbat! Sören Forsberg satsar alltmer på längre distanser och halvmarathon får numera anses som uppvärmning. Att Sören ändå håller hög klass visade han med att komma i mål på 1.24.43. Johan Larsson Hardell sprang in på personbästa 1.27.17, vilket också gällde för Bo Adolfsson och Anders Arnelind. Bo krossade sitt tidigare rekord med 1.35.39 och Anders sänkte rekordet för tredje gången denna säsong till 1.38.19. Renny Rantakokko fick idag nöja sig med 1.38.56, men var nöjd med detta efter en förkylning.
 
Helene Nilsson fick till ett bra och stabilt lopp och var snabbare än förra året, vilket hon inte riktigt hade räknat med. Nöjd tittade hon på sluttiden 1.33.46 efter att ha sprungit hela loppet på enbart känsla och struntat i klockan. Edita Martuceviciute hade målet 1.40 för första gången i sitt liv. Hon hängde på i Helenes utgångsfart, men fick släppa efter cirka halva distansen. Edita kom i mål på fina 1.35.20 och måltiden slogs med råge. Marie Dasler fick till det snabbaste loppet på bra många år och 1.38.19 var hon väldigt nöjd med. Elin Hardell sprang på 1.39.27 och detta är hennes nya personbästa. Catharina Wahlstedt fick 2.09.48 och frågan är om inte även detta var personbästa. Bättre än förra årets lopp var det i alla fall. Grattis till alla fina prestationer. Det var inspirerande att denna dag stå och heja på alla klubbkompisar!
 
Fredrik Uhrbom från Spårvägens FK vann på nytt banrekord, 1.09.22 och Erica Lech, Örebro AIK vann damklassen på 1.23.49.