9 Startare deltog i Stockholm Marathon under lördagen och alla 9 tog sig i mål. Mulet och lätt regn som tilltog för de löpare som behövde mer tid på sig och en hyfsad temperatur för att vara i juni. Det var många bra resultat av våra löpare i klubben och det blev två fina personliga rekord.
Marie Matérne har sprungit på tider precis över 3.50 under tre år i rad och hennes mål var att klara denna gräns i år. Detta klarade hon med bred marginal då hon sprang i mål på Stockholm stadion på 3.44.41. Anders Arnelind pressade sin tidigare bästa tid i Stockholm med över 7 minuter och det nya rekordet lyder 3.34.59. Stort grattis till er båda!
Sören Forsberg sprang ett mycket jämnt och bra lopp och hans tid 2.56.03 är det snabbaste i Stockholm sedan 2006. Stig Karlsson genomförde sitt 22:a lopp i Stockholm marathon och sprang in på starka 3.11.48. Marie Dasler öppnade optimistiskt och var på väg till en mycket bra tid, men kroknade under den sista halvan. Tiden blev 3.46.50. Jonas Svensson hade ett liknande upplägg och hamnade på 3.57.22. Pierre Hänninen fick 4.02.55 och Bosse Adolfssom som debuterade på maraton fick 4.09.56. Slutligen har vi Maria Engström som förmodligen gjorde den främsta prestationen av dem alla. Maria ramlade under ett löppass i januari och gjorde sig illa. Så illa att hon inte kunde gå ordentligt till att börja med. Hon har kunnat jogga först under den senaste månaden och var länge osäker till start på maran. Hon vill dock göra ett försök och det gjorde hon verkligen. Det höll hela vägen och resultatet blev 4.41.37. Snyggt jobbat!!