Klubbens mest flitiga löpare, när det gäller deltagande i tävlingar, har gjort det igen, nämligen tävlat. Även om Johan Ingjald inte satsar på banlöpning eller kortare lopp så brukar han testa formen med hjälp av kortare lopp under vintern inomhus och nu i säsongspremiär utomhus på 3000 m, två gånger inom en vecka. Inte ens en sliten och seg kropp, samt födelsedag (och nationaldag), kunde hålla Johan borta från tävlandet.
Först ut för Johan var 3000 m i Stocksätersspelen i söndags, 2 juni, på Transtensvallen i Hallsberg. Det var först tänkt att även Tauno skulle vara med och springa men p.g.a. magbesvär sedan Hälleforsterrängen så fick han ställa in. Det var även en till föranmäld men även han kom inte. Johan slapp dock springa själv då två hade efteranmält sig. Johan fick dra första km men sen gick de andra om och sprang ganska ojämnt, till skillnad från Johan som fortsatte i samma tempo varv efter varv, med km-tider på ca 3:22, 3:20, 3:19. Johan närmade sig 2:an mot slutet men fick nöja sig med 3:e plats och tiden 10:03,95. Tvåan hade 10:00,38 och vann gjorde Carl Valjus, Glanshammars IF, med en riktigt snabbt avslutning och tiden 9:42,47.
 
 
 
Den andra 3000 m tävlingen var GIF-spelen, 6 juni, på Skölvboslätt IP i Glanshammar. Det såg länge ut att bli ett ensamt lopp för Johan som var den enda föranmälda. Det visade sig dock att legenden Nicklas Källmén hade efteranmält sig. I praktiken betydde det väl ändå att Johan fick springa själv då Nicklas hade en lucka på 3-4 sekunder redan efter 200 m. Likt första loppet så gjorde Johan ett ganska jämnt lopp, men nu var det en betydligt segare kropp som skulle ta sig runt. Varken födelsedag eller nationaldag kunde rädda den, och inte hjälpte det att vädret bjöd på gassande sol och minst +23ºC i skuggan. Johan ökade visserligen lite mot slutet med km-tider, 3:25, 3:26 och 3:17, men hade inte mycket att ta i med för dagen. Sluttiden blev 10:10,39. Nicklas Källmén, KFUM Örebro Friidrott, vann på tiden 9:19,81.
 
 
 
Johan var inte speciellt nöjd med något av loppen men försökte förklara känslan i kroppen med: ”Även om jag inte själv sprungit något maraton, så kan nog ni som gjort det tänka er känslan i kroppen veckan efter och hur det skulle vara att ha den frekvent under stora delar av säsongen, men ändå springa upp till 4 lopp på en veckan med intervallpass emellan. Ungefär så sliten känner jag mig.”
Tiderna då, var de något att hänga upp i granen?
”Nej, det är ju inte jul och inte heller kändes något av loppen som något maxlopp. Det finns mer att ta av. Bra träningspass kan man väl se det som, men utomhus är väl 10:03 det snabbaste hittills – en blygsam tröst.”
Intervjun gjordes av Johan Ingjald.