Årets upplaga av DM 10 000 meter avgjordes under lördagen i Hallsberg på Transtensvallen. Vädret var soligt och det blåste en del, så det var inte helt lätt att prestera fina tider. 79 löpare stod på startlinjen i de 5 heaten.

I det första heatet sprang de löpare som behövde längst tid på sig för att springa de 25 varven. Här sprang Anna Nilsson in på 56.00.84, men i själva verket borde tiden vara cirka 52.30 min, eftersom Anna trodde att det var målgång och spurtade och lade sig i gräset, men det var istället ett varv kvar att springa. Anna reste sig upp såsmåningom och fullbordade sitt lopp. Strongt! Catharina Wahlstedt sprang in på 61.29.09 och kom 2:a i K70.

I nästa heat sprang Anna Pettersson ett mycket fint lopp som räckte ända till seger i K45-klassen på det nya personliga rekordet 43.20.65. Sven Nilsson sprang in på 2:a plats i M55, men tyckte inte att benen svarade denna dag. Tiden blev 49.24.60. Mattias NIlsson var tvungen att bryta p g a ryggbesvär.

Maria Eriksson såg stark ut under hela loppet och fick även hon ett fint personbästa med 42.25.34. Tiden räcklte till 2:a plats i K35. Marie Dasler´s 44.34.44 räckte till 2:a plats i K45.

Gabriella Eliason startade sitt lopp i 4 min/km fart. Farten sjönk sedan något, men hon höll fortfarande fin fart. Det blev dock slitsamt och Gabriella bröt loppet och blev stående efter mållinjen. Efter lite övertalning från Helene fortsatte Gabriella och hon sprang i mål på 41.35.96 och en 2:a plats i K40. Johan Östman kom 5:a i M35 med 42.12.80.

I det sista heatet sprang Johan Ingjald och han lade upp loppet som ett experiment. Han hängde på ledaren i loppet under 1 km och eftersom Erik Anfält var med, så blev farten hög. Johan lät sedan löpare efter löpare springa om honom och till slut kunde han avsluta på ett bra sätt med tiden 37.44.17. Han är inte rädd för att utsätta kroppen för mycket smärta i alla fall. En erfarenhet rikare blev Johan efter detta lopp.

Josefin Gerdevåg, KFUM Örebro vann på 36.16.48 och hade bara 6 killar före sig i mål. Erik Anfält, Örebro AIK vann på 32.17.01.