För 18:e gången arrangerades Blodomloppet under torsdagskvällen och vilken kväll det blev. Det var mer än 5200 deltagare och över hela arrangemanget lyste en härlig sol.

Blodomloppet är motionsloppet som förenar motion och hälsa med att uppmärksamma den viktiga blodgivningen. Här finns både de riktigt snabba löparna, men även de som nöjer sig med en stilla promenad på 5 km. Starten gick utanför Trängens IP och målgången var inne på idrottsplatsen. Blodcentralen och IF Start arrangerar tillsammans med BK Forward och vi vill skicka ett stort tack till alla de många funktionärer som gör detta stora arrangemang möjligt att genomföra. Ni är guld värda!

Blodomloppet finns i 13 olika städer och det är över 100 000 deltagare totalt. Imponerande! Det finns även ett ”Lilla Blodomloppet” för barn upp till 12 år som i år sprang 750 meter, precis lika långt som Örebro är gammalt. Här sprang ett par hundra glada barn. De äldre kunde välja mellan 5 km eller 10 km och många hade samlat ihop fem löpare till ett lag och fick då en picknickpåse från ICA. Vinnarna i de olika klasserna var 5 km Jonny Sellvén 17.12 och Erika Bergentz 18.46, 10 km Erik Anfält 32.27 och Mikaela Kemppi 37.26. 

Resultat

Mer att läsa finns på www.blodomloppet.se

Forum

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=282|limitstart=0|limitcount=0}