Det anrika Norasjön Runt som startade redan 1929 genomfördes på lördagseftermiddagen i ett, till en början, mulet och relativt löpvänligt väder, med en temperatur på 14-18 grader och svaga vindar. Många löpare ville springa detta tuffa halvmaraton och i år sprang 327 löpare i mål.
Johan Ingjald satsade hårt från början, men kände redan efter 4 km att det inte var hans dag. Kroppen svarade inte som han tänkt och han fick slå av på takten. Johan använde sedan resten av loppet till att springa i olika tempo, men fick det ganska slitigt då andra löpare sprang om och de flesta "joggvilorna" kom i nedförsbackar. Johan bryter (nästan) aldrig ett lopp, så han "kämpade" sig i mål på 1.29.46. Johan Östman har inte tävlat så mycket i år, men satsar mot Lidingöloppet om ett par veckor. Han sprang in på 1.36.33, strax före Renny Rantakokko som satte nytt personligt rekord med 1.36.38. Jonas Svensson fick det jobbigt efter Stockholm marathon, men är nu tillbaka på tävlingsbanan. Han fick idag 1.38.35. Sven Nilsson börjar komma i form och var mycket nöjd med sina 1.39.57. Tiden räckte till en 2:a plats i M55 på VDM som arrangerades i samband med årets lopp. Bo Adolfsson fick 1.42.42 och det är över tre minuter bättre än förra årets lopp. Stefan Löfdahl hade 1.47.27 medan Pierre Hänninen hade 1.49.21.
Alla de sex Start-tjejer som sprang lyckades nå pallplatser och det blev t o m fem förstaplatser på VDM. Snabbast i klubben var Charlotte Nilsson som med 1.36.21 vann K45 och detta var hon nöjd med. Marie Dasler låg länge på en fin kilometertid, men tappade på sista halvan och kom i mål på 1.39.45. Det räckte till en tredje plats i K45. Maria Eriksson debuterade på halvmaraton och hade 1.45 som måltid. Detta klarade hon med bred marginal då hon glad som en lärka nådde målet på 1.39.56. Detta verkar vara en distans som passar Maria. Stort grattis! Maria var först i mål i klassen K35. RoseMarie Enmalm kämpar på efter sina skador och laddar även hon mot Lidingö. Hon var först i K55 med 1.40.55 och verkar ha återhämtat sig efter förra veckan kollaps efter Hjulsjöjoggen. Susanne Malmqvist överraskade oss alla då hon sprang på fina 1.49.16 och vann K60. Detta är mer än 5 minuter snabbare än hennes tidigare halvmara. Starkt! Catharina Wahlstedt vann K65 med 2.12.52.
Örebro AIK´s Erik Anfält vann med 1.13.16 medan klubbkompisen Mikaela Kemppi vann bland damerna med fina 1.23.01.