IF Start hade med 12 deltagare, då Örebro AIK genomförde sin halvmarathontävling på onsdagskvällen. Några av dessa nöjde sig med att springa 10 km.

Sträckningen går på cykelvägar i västra Örebro och anses vara relativt lättlöpt. Fredrik Eliasson var snabbast av klubbens löpare och sprang in på en fin tredje plats med tiden 1.20.17. Bra gjort! Sven Nilsson låg länge bakom sin konkurrent i M50 Peter Comet, men gjorde sin vana trogen en stark avslutning och lyckades kämpa sig om på slutet. Sven kom på en 15:e plats totalt med tiden 1.31.32. Johan Östman gjorde ett starkt lopp och kom in på den fina tiden 1.32.49. Jonas Svensson och Daniel Linder sprang länge tillsammans, men mot slutet var Jonas den starkare och kom 22:a med 1.38.30. Daniel kom två placeringar efter med 1.39.06. Matthias Axelsson kom på 30:e plats med 1.40.38. Jens Jonasson, IK Akele vann med 1.13.50.
Bland tjejerna sprang Maria Nilsson och Frida Andersson loppet tillsammans. Efter en lugn start sprang de om flera löpare. Maria kom 3:a med 1.47.33 medan Frida kom 4:a, 6 sekunder bakom. Snabbast av tjejerna var Huddinges Karin Törnqvist med 1.41.04.
Johan Nilsson valde den kortare distansen (10km) och kom i mål på 38.26. Bengt Jansson hade 42.19, Johan Ingjald 42.55 medan RoseMarie Enmalm hade 43.13.
Många av Startlöparna satte nya personliga rekord och var nöjda med kvällens lopp.