Terräng-DM för ungdomar, seniorer och veteraner genomfördes i söndags i Glanshammar. Några av Startlöparna såg detta som ett utmärkt genrep inför kommande helgs Terräng-SM i Stockhplm.

Tävlingen avgjordes på en drygt 2000m lång bana, som sprangs två varv. Underlaget var flis och banan var både kuperad och trixig. Tjejerna var först ut och här var Charlotte Nilsson först i mål av Startlöparna (Lotta Lennartsson hade tyvärr lämnat ett sent återbud p g a sjukdom). Hon vann K40 klassen med 17.56. I samma klass kom Anette Forsberg 3:a med 23.19. RoseMarie Enmalm hade en slitig dag, men kämpade sig runt på 18.54 och vann K55. Anna Pettersson sprang för första gången en kort distans i terräng på tävling och tyckte det gav mersmak. Anna tävlar i K35 och kom 2:a med 20.27. Pernilla Eriksson, Hällefors LK vann med 16.51.

Killarna hade två starttider. Först sprang seniorer och veteraner t o m M40. Ett tufft heat, men Startkillarna klarade detta bra. Johan Östman i MS kom 13:e med 17.57, medan Jonas Öhrn som sprang loppet med mycket jämna kilometertider kom 4:a i M40 med 17.09. I det andra heatet var Sören Forsberg i M45 snabbast med starka 15.47. I samma klass kom Bengt Jansson 4:a med 17.32. I M50 fick IF Start ytterligare en segrare genom Sven Nilsson med 17.25. Sven startade loppet mycket hårt, men lyckades trots detta genomföra loppet på ett mycket bra sätt. Här kom Leif Andersson 3:a med 18.08. Snabbast av alla killar var Jakob Olars, Kumla SF med 14.02.