Årets upplaga av Örebro AIK Halvmaraton blev en riktig rekordkross för många av IF Starts löpare. Onsdagskvällen bjöd på en löpvänlig temperatur och blåsten var inte så besvärlig enligt ett flertal av löparna.

Halvmaratondistansen var huvudtävlingen, men det fanns även en motionsklass över 10 km som startade samtidigt. Motionär är väl annars det sista man kan kalla Gabriella Eliason, som denna kväll slog sitt gamla personbästa med över en halv minut, 38.42 stannade klockan på. Gabriella slog ut med armarna efter målgång och verkade inte förstå någonting. Men vi förstod. Gabriella är i sitt livs form. Stort grattis!

Mats Gustafsson gjorde ett starkt lopp med 41.23. RoseMarie Enmalm har haft en skadedrabbad start på året och var väldigt osäker på formen. Med 45.25 visade hon dock att formen är mer än bra. Pansy Ståhl gjorde en av sina snabbare tiden då hon sprang på 47.00. Anna Öhling debuterade i Starts färger med fina 51.01.

Johan Ingjald tävlade senast i går kväll och borde rimligtvis vara sliten. Av detta märktes inte mycket då Johan slog till med personbästa 1.21.27. Snyggt lopp! Sören Forsberg har haft stora skadebekymmer under vintern och har först de senaste veckorna kunnat löpträna igen. Sören är dock säkerheten själv på de längre sträckorna och 1.23.07 är riktigt bra. Elias Zika hade besvär med magen men fick 1.26.11 och det är personbästa med några sekunder. Renny Rantakokko och Conrad Granath tampades mot slutet av loppet och det var till slut Renny som drog det längsta stråt med 5 s. Renny hade 1.28.58 och Conrad 1.29.03 och det är personrekord med många minuter för dem båda. Johan Svensson slog även han sitt tidigare rekord då han hade 1.30.50. Roland Eriksson har aldrig tävlat på en halvmara, men vilken debut han gjorde. 1.35.08 är riktigt bra. Jonas Öhrn hade en lång arbetsdag bakom sig och hann bara ta en kort cykeltur till starten innan startskottet gick. Jonas hade tänkt att springa lite lugnt, men detta misslyckades han med då han kom igång riktigt bra efter 9 km. Sluttiden stannade på 1.36.36. Peter Berglez har inte tävlat på länge och var osäker på tempot. Tiden 1.39.21 var han nöjd med. Johan Östman fick denna kväll slita ont, men kämpade hela vägen. 1.39.33 blev tiden.

Maria Eriksson har en bra träningsvinter bakom sig och personrekorden lär ryka på de flesta distanser. Idag slog hon sitt personrekord med MÅNGA minuter och frågan är om Maria ens hade kunnat drömma om den fina sluttid hon nu fick, 1.33.13. Detta räckte till en 4:e plats. ”Det var bara att låta benen göra jobbet” sa Maria efter målgång och det lät ju enkelt. Tiina Hänninen hade ett personrekord på 1.48 inför kvällens lopp och hon såg oförskämt pigg ut vid alla de passager vi såg henne under loppet. Hon såg mest förvånad ut över att det kändes så bra. Med en ökning på sista varvet avancerade Tiina upp till en 5:e plats med fina 1.38.58. Anna Pettersson sprang sitt bästa lopp på flera år och var glad över 1.41.59. Marie Materné slog sitt rekord med över två minuter och det nya rekordet lyder numera 1.41.59. Men, den kanske största bedriften stod nog ändå Anna Nilsson för denna kväll. Halvmaraton skulle bli det längsta som hon någongång sprungit. Anna startade väl fort och sprang någongång mellan 5 och 8 km fel och det rejält. Anna gav dock inte upp utan kämpade sig runt banan. Mycket starkt gjort! Anna nådde målet på 2.14.17.

Mikaela Kemppi, Örebro AIK vann damklassen på nya banrekordet 1.20.09 medan Andreas Magnusson, Mariestads AIF vann herrklassen på 1.10.39.

Resultat

Bilder

Filmer