Sol, svaga vindar och första riktiga värmen gjorde att årets upplaga av Kumla stadslopp blev en riktigt svettig historia för flera löpare. Det var en ny bansträckning där löparna sprang runt vattenparken och en kommentar efter loppet var: ”luften stod still vid vattenparken”.

Den nya bansträckningen upplevdes som tuffare än den tidigare, med många knixar och fler backar. Först ut var ungdomsklasserna som sprang 2,5 km. Hugo Öhrn kom 5:a i P11 med 11.44. Placeringen efter kom blivande klubbkamraten Albert Gustafsson med 11.47. I P15 kom Filip Öhrn 2:a med 10.12 endast 3 sekunder efter segraren efter en som vanligt mycket stark avslutning. Alla tre killarna var nöjda med sina resultat. Grattis!

Edita Hugo Albert Filip

I 10 km klassen kom Edita Martuseviciute på en fin 2:a plats efter Örebro AIK´s omöjliga Mikaela Kemppi. Tiden blev 39.25 medan segrartiden skrevs till 37.31. Maria Eriksson startade första 5 km snabbare än hon någonsin gjort tidgare, men fick slita rejält på det andra varvet. Maria är dock ingen som ger upp i första taget och sluttiden blev 43.29. Tiina Hänninen la upp sitt lopp helt annorlunda än Maria, då hon startade försiktigare och ökade efterhand. Med ett snabbare sista varv blev tiden 43.43 och Tiina pulvriserade sitt nysatta personrekord. Snyggt lopp och även denna gång hade Tiina ork att vinka till publiken samtidigt som hon log med hela ansiktet. RoseMarie Enmalm klarade milen på 45.58 medan Sara Hardell provade sträckan för första gången efter att tidigare mest sprungit längre distanser. Sara såg fräsch ut efter en fin avslutning och fick tiden 49.31. Susanne Malmqvist hade hoppats på en tid under 53 minuter, men blev mer än positivt överraskad då klockan visade 49.49 i mål. Inte illa av Susanne som är några år över 60. Även Catharina Wahlstedt gjorde ett bra lopp efter en tuff sjukdomsperiod och var nöjd med 60.36.

Johan Ingjald såg ut att få slita under loppet och kom i mål på en 11:e plats med 37.32, med en snabbare första halva. Både Jonas Öhrn och Johan Östman var missnöjda med sina prestationer. Tiderna blev 42.41 respektive 45.29. Snabbast var hemmalöparen Mathias Lidson med 34.18.