Dagen var äntligen kommen! Våra fantastiska linnen var klara (många komplimanger för dessa!), vädret var återigen perfekt för såväl löpare som publik och många från IF Start hade anmält sig till 21098 meters lidande.

Om vi börjar med de som totalt sett var snabbast i loppet så gjorde Niklas Jonsson från Huddinge AIS ett fantastiskt lopp och sprang till slut i mål på tiden 1.06.15, bara 9 sekunder från Abraham Adhanons banrekord på 1:06:09 från 2016. Lisa Ring från IK NocOut var snabbaste dam med 1.20.59. Snabbast på 10 km var Ulf Hallmén från Hagaby GoIF Örebro med 36.34 och Maria Eriksson från IF Start med 40.58 (nytt pb!). Grattis till alla segrare!

Det var 26 stycken damer som gick i mål på halvmaratondistansen, varav tre stycken sprang för IF Start. Petra Hanaeus gjorde en galet stark andra halva och spurten var bland det värsta vi sett, det såg ut som hon var på väg att lyfta från marken! Tiden 1.29.38 innebar drömgränsen 90 minuter krossad med god marginal och ett nytt pb, samt en 5:e plats i tävlingen! Grattis! Inte långt efter var grymma Marie Dasler som gick i mål på 1.33.08 och plats 7. Pansy Ståhl gjorde också ett riktigt bra lopp med tiden 1.53.23 i mål vilket innebar en 21:a plats.

På herrsidan var Per Arvidsson som så ofta första löpare från IF Start i mål. 5:e plats med tiden 1.14.53 som var nytt pb! Trots att han i princip sprang hela vägen alldeles själv. Elias Zika visar fortsatt god vårform och tog sig under 80 minuter med 1.19.45 och en 16:e placering. Johan Ingjald lovade inför start att ta det lugnt och sikta på 4 tempo (1:24:24), men det är väl svårt att påstå att han levde upp till det löftet när han sprang in på 1.21.01 och en 23:e placering, samt bara 7 s från PB? Johan meddelar dock att han fick feeling och ändå sprang kontrollerat hela loppet med terrängskor för att skona vänsterfoten. Formen verkar alltså god trots de besvär Johan haft med fotskada senaste 2 månaderna! Därefter dröjde det ett tag innan nästa Startlöpare kom. Det var den gamle räven Jonas Janegren som stumnat ganska rejält på andra halvan. Men när han under upploppsrakan upptäckte att tre smurfar var på väg förbi honom gjorde han som vi alla hade gjort och la in en riktig rökare hela vägen över mållinjen och höll AIK:arna bakom sig. Janegrens GPS påstår att farten han höll var 2.55/km sista 100 metrarna vilket nog inte är omöjligt!

På 10 km (utöver Maria Eriksson som alltså vann) gjorde Marie Österling en stark insats med 1.08.18!

Anna Pettersson och Mohamed Hassan såg jag vid start men det finns inga tider på så antagligen har de brutit? Hoppas det inte är något skaderelaterat.

(För övrigt har John Kingstedt som slog världsrekord med barnvagn på Startmilen talat varmt om loppet och vår klubb i senaste avsnittet av Elitpodden. Lyssna gärna vad han hade att säga med start vid cirka 48 minuter in i avsnittet som du hittar här.)

Resultat

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=456|limitstart=0|limitcount=0}