Klubbens löpare befann sig på två håll förra helgen när både Munkastigen Trailrun och Kumla Stadslopp avgjordes under samma dag. Det kanske ändå hade varit lite väl magstarkt för IF Starts superhjältar att springa båda loppen på samma dag…

I år hade arrangören i Kumla valt att ta bort 10 km klassen och bara satsa på ett 5 km lopp för tävling och motion. Där sprang Mohammed Hassan på 17.43 vilket gav en sjätte plats i herrklassen. Snabbast var Wilhelm Bergentz från KFUM med 16.16. Legendaren Tauno Mertala sprang fint på 22.08 i det något ruskiga vårvädret. Kul att se honom i startlistan efter alla skadeproblem! Leif Andersson sprang på 24.23, Ola Lindstrand på 26.57 och Sivert Lignell på 30.55. Bra jobbat allesammans! På damsidan var Antje Wiksten första startare över mållinjen med 21.26. Näst mest bråttom hade Helene Nilsson med 22.41, Annica Sjölund sprang på 23.39, Catharina Wahlstedt på 30.07 och Marie Österling på 34.08. Snabbast av alla damer var Mikaela Kemppi från Örebro AIK med tiden 18.42. I P11 (som sprang 2,3 km) kom Måns Dahlberg på en fin nionde plats med 11 minuter blankt.

På det natursköna Munkastigen Trailrun över 44 km mellan Olshammar och Laxå var allas vår Per Arvidsson först över mållinjen med 3.17.54. Ultraräven Jonas Janegren tog sig i mål med sin sedvanliga kramp på 4.00.20. Johan Nilsson var anmäld men kom inte till start. Inga löpare från IF Start sprang på damsidan men däremot hade klubben ett lag anmält där två löpare delade på sträckan (Marie Dasler och Petra Hanaeus) som med tiden 3.46.27 bärgade en fin femte plats!

Utöver det sprang dessutom Maria Eriksson Kvantumloppet (6 km) i Huddinge och var snabbast av alla damer i mål med tiden 24.01. Riktigt starkt och grattis till segern!

Ber om ursäkt för den sena rapporten då man för en gångs skull faktiskt haft jobb att göra. Lycka till i helgen när det är dags för Wedevågsloppet! Anmälda är Johan Ingjald, Maria Eriksson, Annica Sjölund, Ola Lindstrand, Antje Wiksten, Marie Dasler, Catharina Wahlstedt och Malte Olsson.

Resultat Kumla Stadslopp

Filmer Kumla Stadslopp

Bilder Kumla Stadslopp

Resultat Munkastigen Trailrun

Resultat Kvantumloppet

{phocagallery view=category|categoryid=455|limitstart=0|limitcount=0}