De flesta som läser denna sida tycker om löpning. En del mindre och andra mer. Sen finns det de som tycker om löpning mycket mer och dessa samlades i Kvinnersta i lördags för att delta i Örebro Backyard Ultra.

Tävlingen gick ut på att varje hel timme påbörja en 6.7 km-slinga och fortsätta tills man inte orkar eller klarar att gå ut på följande slinga innan nästa timme börjar. Det handlar alltså inte om att springa snabbt, utan om att springa smart. Starten gick klockan 9.00 och det skulle bli en lång och varm dag eftersom det plötsligt blev sol och nästan 25 grader. Lite otur för alla löparna kan tyckas.

Roland Eriksson hade laddat för detta lopp under lång tid och förberett sig på ett bra sätt. Mattias Gustafsson överraskade med en start då han två dagar före loppet skickade in en efteranmälan. Banan hade varierande underlag: asfalt, grusväg och skogsstigar och det fanns några ordentliga backar, som säkert kändes av efter några varv. De som stod ut länge fick även springa i mörker med ljus från pannlampa. Med andra ord var detta en utmaning utöver det vanliga. 

Mattias och Roland kämpade på riktigt bra under lördagen, men värmen tog och det var denna dag extra viktigt att få i sig mycket vätska och annan ersättning. Roland var till slut tvungen att kasta in handduken tidigare än han hade tänkt sig p g a vätskebrist. Han hade inget annat val, men återhämtade sig som tur var snabbt. Roland hann springa 10 varv. Mattias hade mot slutet en inre kamp med sig själv om att fortsätta och hade som mål att klara ett halvt dygn. Det gjorde han också och 12 varv imponerar riktigt mycket. Mattias har ju ingen erfarenhet av ultralopp sedan tidigare. Grattis till er båda till fina prestationer!

Hasse Byrén, IF Spartacus, med erfarenhet som få av ultralopp, klarade hela 21 varv.

Resultat

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=337|limitstart=0|limitcount=0}