Östansjöloppet är det annorlunda terrängloppet med intervallstart. Löparna startar två och två med 30 sekunders mellanrum. Loppet mäter 10 km, men först ut var de yngre löparna.

IF Start hade tre duktiga killar som sprang 1.5 km. I P9 kom Olle Richardsson in på en 5:e plats med 7.42. I P11-klassen hade Hugo Öhrn en tuff kamp om segern, men fick till slut ge sig med ett par sekunder. Hugo hade tiden 6.17 och det är 45 sekunder snabbare än förra året. Ludvig Nislson sprang i samma klass och kom 8:a med 11.38.

Maria Eriksson har kommit i fin sensommarform och idag räckte Maria´s tid 44.24 till seger i damseniorklassen. Även på 2:a plats kom en Start-löpare genom Tina Näfver med 50.56. I K40 gjorde Helene Nilsson årsdebut på tävlingsbanan efter ett skadefyllt år. Helene gladde med 48.21, som räckte till en 2:a plats. På placeringen bakom Helene kom evigt unga Rose Marie Enmalm. Rose Marie´s tid stannade på 49.43. Pansy Ståhl kom 5:a med 50.37, Anna Richardsson kom 8:a med 52.11 och Anna Nilsson kom 11: med 56.00. Maria Engström fick kämpa med en seg kropp p g a allergibesvär, men kom i mål på 57.15 och en 13:e plats. Kumla SF´s Åsa Höög vann klassen på imponerande 40.22, endast slagen av tre killar.

Filip Öhrn valde denna gång att prova den långa distansen, 10 km och vann P19 med 50.24.

Av klubbens killar var Johan Ingjald snabbast med 40.36, trots en tung dag. Det räckte till Johans överraskning ändå till en 2:a plats i seniorklassen. Renny Rantakokko hade också en slitig dag då inte kroppen svarade och kom 7:a med 45.33. Stefan Ogård kom strax bakom med 45.36. Snabbast var Karlsunds IF´s Mathias Wiktorsson med 40.00.

Tommy Theoren startade sitt lopp väldigt fort. Farten mattades av något, men Tommy höll ändå bra. Det räckte till en 3:e plats i M40 med 41.54. Jonas Jakobsson kom 8:a med 43.33, medan Jonas Öhrn kom 9:a med 44.13. Sven Nilsson var nöjd med sitt lopp, som stannade vid 49.57. Sivert Lignell fick slita rejält i värmen och mådde inte bra efteråt. Han kom ändå i mål på 60.57. Bengt Jansson fick 62.30 efter att precis ha startat upp sin träning. Jonas Rosengren, KFUM Örebro vann på 37.33.