Östansjöloppet är terrängloppet i Motorpsskogen med intervallstart, d v s löparna släpps i väg två och två med 30 sekunders mellanrum. Det var växlande molnighet med en liten regnskur under 10-km loppet.

Detta gör att den del får springa helt själva, medan andra har någon medlöpare att ta följe med. Banan i huvudklassen mäter 10 km och det är ett varierat underlag, både större stigar blandat med mindre och längst bort på banan väntar tre rejäla sandbackar som tar musten ur den bäste.

Först ut var barnen som sprang 1.5 km. Här vann Måns Dahlberg klassen P9 med 6.47. Frida Arnevang vann F11 på fina 6.16. Frida tävlar för Wedevågs IF, men tränar med IF Start´s ungdomsgrupp.

På 10 km vann Mohamed Hassan P19-klassen med 38.01 och det var även den snabbaste tiden för dagen av en Startlöpare.

I seniorklassen kom Johan Ingjald 5:a med 38.20 och Jonas Janegren kom 6:a med 43.46.

I M40 kom Tommy Theoren 6:a med 41.52. Jonas Öhrn var nöjd med sina 45.02 och Ola Lindstrand sprang Östansjöloppet för första gången och hade 61.50.

I K40 vann Maria Eriksson på fina 42.51 och det är det snabbaste hon sprungit på denna bana. Grattis! Helene Nilsson hade 48.25 och kom 6:a, strax före Charlotte Nilsson på 48.43, Annica Sjölund hade 50.42 och RoseMarie Enmlam sprang på 51.42. Susanne Malmqvist förbättrade sig från förra året och hade nu 53.14.

Liduina van Sitteren och Andreas Ingberg, båda Örebro AIK vann på 39.52 respektive 35.40.

Detta är tiderna från resultatlistan, flera av löparna hade cirka 10 sekunder sämre tid på sina egna klockor!!