Rallarrundan har funnits några år men har varit en intern ”tävling” för kommunanställda, men sedan 2013 har det öppnats även för allmänheten. 2 juni 2014 var andra gången och över 300 kom till start.

IF Start hade fyra löpare på plats, Maria Eriksson, Edita Martuseviciute, Johan Ingjald och Kjell Adolfsson, varav den sistnämnda något mer anonymt. Fina väderförhållanden med ca 20ºC och sol väntade de drygt 370 startande. Eftersom att inget officiellt resultat fastslås så är det osäkert hur många som verkligen tog sig runt den 5 km långa banan. Starten går på en gräsplan bredvid Transtensvallen i Hallsberg och löparna fortsätter sedan in i Ekoparken och runt på grusvägar för att sedan ta sig tillbaka till Transtensvallen via den långa allén. Det är en lättlöpt bana utan märkbar kupering.

Snabbast av alla tjejer blev Edita Martuseviciute med 18:54, trots en hel del besvär med pollen. Inte så långt efter kom Maria Eriksson in på nya personbästat, 20:18, med en skön och bra känsla genom hela loppet. Snart ryker 20 min!

Johan Ingjald låg länge med i täten som först bestod av en kvartett men sedan blev en trio beståendes av Johan, Patrik Johansson (Östansjö SK) och Peter Edholm. Patrik och Peter drog ifrån lite efter 3 km men Johan var inte långt efter och hämtade nog även in några meter in mot idrottsplatsen. Väl inne på Transtensvallen var det dock Peter Edholm från Piteå, Riviera Friidrott, som tog fram gamla sprint-steg och distanserade Patrik med säkert 50 m från att ha varit jämsides in på löparbanan med 200 m kvar. Peter vann med 16:53, följt av Patrik på ungefär 17 blankt och Johan på 3:e plats med nya personbästat 17:10. Kjell Adolfssons tid är okänd men han sågs till både vid start, efter 2 km och vid mål.

De flesta verkade nöjda med både tider och vädret. Efter loppet lottades 10 priser ut, varav ett var en cykel.

Tyvärr strulade det mycket med kamera-arbetet denna dag, så det finns inte så många filmer som styrker de ovannämnda resultaten, och ingen officiell resultatlista finns heller.

Artikel i Sydnärkenytt

Bildspel i Nerikes Allehanda

Filmer

Bilder

Forum

{phocagallery view=category|categoryid=159|limitstart=0|limitcount=0}