Det regnade i Örebro då löparna gav sig i väg i riktning mot Fellingsbro, men väl framme var det uppehåll och marken var torr. Det fanns oroande mörka moln på himlen, men över tävlingsområdet kom inte en droppe. Tvärtom så bröt solen igenom och det blev riktigt varmt under det 12 km långa loppet.

Först ut var ungdomarna som sprang 2 km på en terrängslinga runt idrottsplatsen i Fellingsbro. Här gjorde Hugo Öhrn ett jättefint upplagt lopp, där han inte lurades med i startrusningen utan höll sitt lagom jämna tempo. Då han kom ifatt tätkillen fick han svårt att springa om då killen hindrande omspringning under ett flertal gånger. Hugo gav sig dock inte, utan när det blev mer utrymme sprang han om och kunde defilera in i mål som etta. Tiden blev 8.55. Grattis!

12 km-loppet springer på en 4 km-slinga som består av både asfalt, stigar, gräs och gammal hederlig stybb. Johan Ingjald tog täten direkt och höll den sedan i 3 km innan efterföljarna sprang förbi och Johan slog av på tempot. Johan kom i mål som 5:a med sin snabbaste tid i Fellingsbro, 46.03. Jonas Öhrn kom in på 13:e plats med 51.26 medan Roland Eriksson som sprang på hemmaplan, men med en mara i benen klarade så bra som 52.46. Daniel Colliander kom glädjande till start efter några års bortavaro från löparbanan och fick 54.51. Johan Östman tvingades tyvärr bryta loppet efter två varv. Överlägsen segrare blev Hällefors LK:s Simon Sveder med 41.25, bara 5 sekunder över banrekordet.

I damklassen blev det mycket blå-gult i täten. Under det första varvet sprang Gabriella Eliason, Edita Martuseviciute och Örebro AIK´s Erika Lech tillsammans, men vid första varvingen tryckte Erika på lite mer och kunde då splittra trion. Gabriella höll i hop loppet mycket starkt och lyckades att hålla under 4 min/km under hela loppet. Sluttiden blev fina 47.47 och visar att Gabriella behållit sin fina vårform. Edita kom in på 48.50. Maria Eriksson visar även hon fin form då hon kom 4:a med 50.46. Det är en förbättriing med över 4 minuter sedan förra året. Inte dåligt! Charlotte Nilsson tog platsen efter med 51.44 och sedan följde Pansy Ståhl med 56.24 och Susanne Malmqvist med 59.24. Erika Lech fick 47.47.

I klassen som sprang ett varv, 4 km, sprang Filip Öhrn in på en 4:e plats med 17.49.