Kommunloppet som nu, sedan ett år tillbaka, blivit öppet för alla att deltaga i. 5 km i byiga stormvindar, men ändå solsken, var vad som väntade löparna.

 Det var nästan farligt att vistas ute under dagen, p.g.a. det blåsiga vädret, men till kvällen lugnade det sig något, även om det var fortsatt stormliknande förhållanden. Solen sken åtminstone upp och värmde på lite grann, men publiken fick sig en nedkylning av den kalla vinden. I övrigt bjuder loppet på naturskön löpning genom Ekoparken och avslutas på en lång raka längs en allé, för målgång vid Transtensvallen, där många DM har avgjorts genom åren.

Till start hade IF Start fem stycken löpare: Johan Ingjald, Maria Eriksson, Rose Marie Enmalm, Sven Nilsson och Stefan Ogård. Det är ingen officiell tidtagning, men Johan var snabbast och låg länge med i täten som 2:a, men fick ge sig en bit efter 3 km då kroppen inte var lika fräsch längre och (mot)vinden tilltog. En tredjeplats blev det med 17:22 som tid. Maria och Stefan låg nära varandra under loppet och hade koll på 20 min-fartharen som var med i loppet. De fick båda släppa lite på honom, men Maria kunde springa in på 20:15, som första dam. Stefan kom kort därefter in på 20:22. Rose Marie och Sven hade sällskap under första 1,5 km ungefär, men sen hade Sven det slitigt att hänga på starka Rose Marie. Rose Marie höll fint tempo och klöv vinden, vilket ledde till tiden 21:48. Sven kämpade på i vanlig ordning och slet sig runt på 22:31. Bra jobbat allihopa! Vann gjorde Jonas Rosengren, KFUM Örebro Friidrott, efter en spurtduell mot Abdi Farah (Stocksäters IF) som lett loppet till sista 100 m. Segrartiden blev 16:56 och Abdi var bara 1 sekund bakom.

Efteråt bjöds det på baguette och lite dryck. Även en utlottning av tio priser ägde rum, där en ny cykel var första priset, men även om Sven blev uppkallade bland de tio, så fick han nöja sig med en termos denna gång.

Forum

Filmer

Bilder

{phocagallery view=category|categoryid=266|limitstart=0|limitcount=0}