Årets Stockholm marathon genomfördes inte i optimala väderförhållanden. Cirka 10 grader och ett ihållande regn som stundtals var kraftigt och en jobbig vind. Trots detta var det flera av klubbens löpare som gjorde överraskande starka lopp.

 

Tiina Hänninen har gjort stora framsteg i år och Stockholm marathon har varit ett stort mål. Tiina sågs under i stort sett hela loppet i framkant av den stora klunga som sprang tillsammans med farthållarna för 3.15. Tiina såg stark ut och höll farten på ett mycket bra sätt. Måltiden blev fantastiska 3.15.51 och hon förbättrade sin tid från förra året med cirka 18 minuter. Tiden räckte till en 84:e plats bland alla tjejer. Stort grattis Tiina!! Även Marie Materne sprang in på Stadion på nytt personbästa, 3.43.36 efter att ha hållit sitt tempo på en mycket jämn nivå under hela loppet. Pansy Ståhl debuterade på marathonsträckan och fick 4.08.37 medan Maria Engström hade 4.26.49 efter att ha fått dryga sista månaden förstörd p g a skada. Bra gjort alla tjejer!

Evigt unge Sören Forsberg slutar aldrig att förvåna. I år sprang han sitt snabbaste Stockholm marathon någonsin och då har Sören ändå sprungit 16 gånger tidigare. Tiden stannade på 2.48.12. Mycket imponerande! Det räckte till plats 124 och en 5:e plats i M50. Stig Karlsson har ett ännu längre bakgrund i Stockholm marathon och är erfaren som få. I år stannade klockan på 3.25.57 och det såg ut som om Stig hade kramp eller liknande på sin väg in på Stadion. Bra kämpat. Conrad Granath sprang sin första mara och fick sin uppladdning förstörd p g a halsfluss. Tiden blev ändå så bra som 3.34.46. Roland Eriksson sprang in på 3.49.01 och Pierre Hänninen hade 3.57.55. Jonas Öhrn gjorde även han sin första mara, men var länge oviss om det skulle bli någon start efter en förkylning hela sista veckan. Jonas bestämde sig definitivt för start så sent som lördag morgon och var nöjd att över huvudtaget ta sig i mål. Tiden 3.58.01 innehöll även ett längre skogsbesök, men annars led Jonas mest av kylan den sista milen. Sivert Lignell var ytterligare en debutant i Stockholm och han sprang i mål på 4.36.21. Kenneth Isaacson hade 4.47.04.

En nyhet för året var Junior Stockholm marathon, som sprang 1/10 av marathonsträckan, d v s 4.2 km. Här sprang Filip Öhrn i P17 och efter en mycket stark avslutning inne på Stadions banor slutade tiden på 17.16 och en 22:a plats.